Det Nye

– Takk til de som ikke hadde troa

1. februar 2019   |   Kommentarer

Det sies at kjærlighet inspirerer deg til å bli et bedre menneske, men kjærlighet kan like fullt få deg til å blomstre. Tidligere Idol-deltaker Victoria Andersen vet alt om det i hennes debut-låt «I Want It Back».

Tekst: Andrea Hustad Foto: Wenche C. K. Andersen

Det som var slutten på noe, ble starten på Victoria sin artistkarriere. Hennes debutlåt «I Want It back» er for de som skal danse av seg de resterende minnene av eksen. Det er en pop-låt som får deg til å reise deg opp og danse «like nobodies watching» om det så skulle være på dansegulvet eller i stua med koseklærne på. Inspirasjonen bak låten er at Victoria gikk gjennom et brudd i 2018.

– Denne sangen var et hjelpemiddel for å komme meg videre, sier Victoria.

 

Avhengighet

Victoria har følt på alt som blir sunget i låten da hun selv var i et forhold som ga mer smerte enn glede. Det tok Victoria lang tid å avslutte forholdet fordi hun ble avhengig av sin daværende kjæreste.

– Jeg tror min favorittsetning i låta må være «And now I’m done with that shit, I was addicted I quit, I was blind I was blind, I was blind». Jeg liker den setningen så godt fordi jeg kjenner meg så igjen.

Så i låten ville hun få frem budskapet at det er viktig å komme seg ut av slike forhold, og gå ut av det med hodet hevet.

– Du kan fort bli avhengig av et annet menneske. Jeg var blind av kjærlighet som alle andre, men endelig kom jeg til et punkt hvor jeg skjønte at nå er det nok, forteller Andersen.

 

 

«Jeg slutter»

Victoria var ferdig med å ha det vondt med seg selv. Da sangen «I Want It Back” var i produksjon av Petter «Katastrofe» Kristiansen var den langt i fra ferdig, men de satt seg ned sammen og skrev den ferdig. Da låten var ferdigstilt tenkte Victoria at de hadde en skapt en sang som hun 100 % kunne relatere seg til.

– Jeg føler mye når jeg hører i låta i dag. Jeg føler mye glede og tenker «yes, jeg klarte det», men det gjør også litt vond på en måte. Selv om jeg sikkert virker veldig tøff i denne låta, så er det ikke sånn at jeg ikke hadde det vondt etter bruddet. Den bringer naturligvis tilbake minner, men mest av alt får den meg til å føle meg sterk, sier Victoria.

Victoria poengterer at det er viktig å gå si egen vei der det er ens egen magefølelse som bestemmer. Hun selv føler på hva som er gøy eller føles bra for henne selv, og prøver å ikke høre på de som har noe negativt å si.

– Det vil alltid være noen som ikke liker det, men du skal jo først og fremst gjøre det for deg selv og ingen andre. Det at andre folk også digger det, det er bare en bonus, sier Andersen.

Den ydmyke artisten legger mye av hennes egen suksess i andres hender.

– Uten alle de flinke folkene rundt meg, så spørs det om jeg hadde vært her jeg er i dag når det kommer til musikken, sier Victoria.

Det er motgangen som har gjort Victoria til et sterkere menneske. Hun er ikke bitter, tvert imot, hun takker alle de som har gitt henne snubletråder.

– Det som har meg sterkere som er artist er alle de på veien som ikke har hatt trua, og som har prøvd å trykke meg ned. Jeg må faktisk takke de og si at hadde det ikke vært for de, så hadde jeg ikke taklet like mye motgang nå som jeg kanskje kommer til å trenge det mest, sier hun.

Den unge artisten har nettopp startet, og det blir spennende å høre hva hun kommer ut med i fremtiden.

 

FEM KJAPPE OM VICTORIA

Ukas opptur: Jeg bestilte nettopp tur til Stockholm for å besøke søsteren min og jeg drar i dag!

Ukas nedtur: Jeg mistet bankkortet mitt, igjen.

Hva føler du deg fresh i: Ehm jeg aner ikke, er det greit å si treningstøy? I så fall, fint treningstøy!

Ditt beste bad ass-tips: Jeg skulle gjerne trengt noen tips på dette området selv! Hehe. Men det tipset jeg har å komme med er å finne noe du brenner for. Enten om det er musikk, mote, skole eller om det er for dyrs rettigheter. Gå all inn og tenk at du faktisk har noe å tilføye til dette samfunnet, fordi det har du. Det får i hvert fall meg til å føle meg bad ass.

Min favoritt-emoji: 🐒

Det er bare å sette «I Want It Back» på repeat med en eneste gang!

Se også musikkvideoen til låta her: