Hanna Sundquist

Sunne lakriskuler på 1-2-3

26. mars 2018   |   Kommentarer

Etter at jeg smakte lakriskulene de har på Oslo Raw har jeg gått rundt og vært fysen på disse. Derfor hoppet jeg i taket da jeg fant ut at jeg kan lage mine egne! Ofte blir jeg oppgitt over å se fancy oppskrifter som krever at du må raide helsekostbutikken for flere tusen. Den eneste ingrediensen som er litt spesiell her, er lakrisrotpulver. Det finner du på enkelte dagligvarekjeder, på nett eller i helsekosten. Resten av ingrediensene har du mest sannsynlig i kjøkkenskapet fra før av. Lakrisrotpulveret kan erstattes med kakaopulver – Da får du sjokoladekuler!

Enjoy <3

Konfektkuler med lakris

Antall porsjoner: Ca. 12 kuler
Du trenger:
10 myke dadler
3 dl mandler
2 dl hasselnøtter
2 ss kokosolje
ca 1-2 ts lakrisrotpulver (må smakes frem etter hvor sterk lakrissmak du ønsker)

Slik gjør du:
Kjør mandlene og hasselnøttene i en foodprossesor til de er passe finmalte. Ta de ut i en bolle og kjør dadlene til en myk masse. Bland nøttene og dadlene godt sammen i en bolle. Ha i kokosolje og smak til med lakrispulveret. Rull små kuler og vend de i litt lakrisrotpulver. Sett i fryseren og la de stå en times tid før de er klare til å spises. Oppbevares kaldt, helst i fryseren.

 

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)