Nora Angeltveit

Strobing, Baking, Contouring – Lær teknikkene!

6. februar 2018   |   Kommentarer

Strobing? Conturering? baking? Hva var forskjellen igjen? Mange teknikker å holde styr på! Derfor har jeg laget en liten oversikt over de tre populære sminketrendene:

Strobing:

Hva er det?

En sminketeknikk som bare bruker lys til å fremheve ansiktet.

På mange måter er det et nytt navn til klassisk highlighting som går ut på å bare bruke lys til å fremheve ansiktet. Det blir som regel ikke brukt bronzer eller mørkere pudder med denne teknikken. Påfør highlighter på områdene over kinnbena, neseryggen, øyebrynsbenet, pannen og haken. Med conturering jobber man med skyggelegging – her jobber man med lys.

 • Denne teknikken er perfekt for deg som liker en naturlig sminke og en skimrende glød.
 • Krem highlighter kan du ta på med fingrene. En puddervariant ville jeg påført med en liten rougekost.
 • For at higlighteren virkelig skal fremheve dine naturlige trekk er det viktig at produktet ikke påføres over hele ansiktet. Fokuser kun på de områdene du faktisk vil fremheve.

Husk:

 • Fine linjer kan komme tydeligere frem med bruk av mye skimmer.
 • Veldig metaliske highligtere kan fort se unaturlig ut.
 • Det er lite produkt som skal til for å skape glød. Se hvor lyset treffer ved å vri på hodet i ulike vinkler i speilet.

Baking: 

Hva er det?

Det går ut på å la et transparent pudder bli liggende på huden i fem til ti minutter, noe som skal gjøre at varmen fra ansiktet ditt får basen av concealeren til å sitte enda bedre. Det er en forsterker av highlighteren din og man unngår at concealeren striper eller legger seg i linjer.

Hvordan gjør man det?

For å virkelig «sette» concealeren og lysne opp litt ekstra bruker du en beautyblender til å dyppe i et lyst eller gjennomsiktig løspudder som du legger som et tykt lag under øyene. Gjerne påfør litt på toppen av neseryggen, på haken og i pannen også. Du vil få en smooth «photoshop» lignende finish. La pudderet bake inn i huden i 5 minutter før du etterpå børster bort det overflødige med en stor pudderkost.

Tips:

 • Youngblood sin Hi-Definition og Sensai Loose Powder er mine favoritter å «bake» med!

Contouring

Hva er det?

Kort fortalt går det ut på å bruke sterke kontraster for å skulpturere ansiktet. Ved hjelp av skygger og lys kan man forsterke og forminske ulike deler i ansiktet. Man former ansiktet og kan for eks forminske nesen eller skape tydeligere kinnben. Denne sminkemetoden passer perfekt til foto, film og sterkt lys. Hvis du ikke gjør det «riktig» eller bruker for mye produkt kan det fort se veldig unaturlig ut i det hverdagslige.

Hvordan gjør man det?

Bruk en LETT foundation som base. Påfør så en lys concealer under øynene, på toppen av neseryggen, haken og i sentrum av pannen. Legg en mørkere tone på områder du vil forminske; under kinnbenene, langs siden av nesen og i kanten av pannen. .

Det mørke forminsker og det lyse forstørrer.

Tips:

 • Bruk en fuktig beautyblender for best resultat!
 • Påfør lite produkt for naturlig resultat.
 • Du trenger i prinsippet bare to farger for å konturere, så å kjøpe paletter med veldig mange farger er derfor ofte unødvendig.
 • Kremprodukter og pudderprodukter brukt sammen gir max effekt, men om du ikke er helt stødig på teknikken kan det være lurt å holde seg til kun pudderprodukter.