Det Nye

Nostalgi, R&B og naboklager på fest

20. februar 2019   |   Kommentarer

Louam er en ny norsk artist som vil minne oss på hvorfor R&B dominerte 90-tallet til tidlige 2000-tallet. Destiny’s child, TLC og Mary J. Blige var soundtracket til hennes ungdomsår, og nå føler Louam seg nostalgisk og gir oss debutplaten «Wreckless Love» med sjelfulle tekster og myke beats.

Tekst: Andrea Hustad Foto: Emma Sukalic

Musikk har vært en del av Louam siden hun var bitte liten, og nå er hun klar for å dele av sjelen sin til det norske folk. Platen «Wreckless Love» er basert på låter om kjærlighet og forelskelse i ulike former og faser. Alt fra håpløshet, lykke og til knust hjerte, men også til ungdomstiden da alt var så mye enklere.

– Låten Mary J. Blige handler om nostalgi. Det å lengte tilbake til enklere tider i tenårene da det verste som skjedde var å få en naboklage på fest, sier Louam.

 

Gutter i alle varianter

Upålitelige gutter, ubesluttsomme gutter, gutter du plutselig faller for, eller de som ødelegger viben din, har farget mange av tekstene på plata.

– Det går jo mest i kjærlighet og knuste hjerter da. Det er derfor jeg har valgt å kalle albumet for «Wreckless Love». For meg betyr det å elske og akseptere en person som den er, og virkelig å gå «all inn» og jobbe for det, sier artisten.

Det finnes mange former for kjærlighet. Noe som Louam har fått erfare, men gjennom det føler hun selv at hun bare har blitt sterkere.

– Kjærlighet i seg selv er veldig rent og positivt, men det kan fort følge med skuffelser, misforståelser og knuste hjerter. Til syvende og sist så føler jeg mest av alt at jeg har lært mye om meg selv som person og jeg har vokst litt av det også. Det er min reise, sier Louam.

Artisten mener at låtskrivinga er terapi. Noe som hun også bruker når hun går gjennom kjærlighetssorg.

– Det er jo ikke akkurat den hyggeligste følelsen. Det gjør vondt der og da, men jeg kommer meg fort opp på beina igjen. Er jeg ferdig så er jeg ferdig, og jeg bruker ikke mye tid på å se bakover for å overanalysere. «Write a song about it and keep on pushing”, sier hun.

 

Selv om låtene på “Wreckless Love» handler om kjærlighetssorg og håpløshet, er det ikke noe hun selv setter seg altfor fast i.

–  Jeg prøver alltid å fokusere på det positive over det negative. Det er ikke alltid like lett oppi all håpløsheten, men det har på en måte funket for meg å legge vekt på lykken og leve litt på det, sier artisten.

Hun måtte likevel ta et lite opphold fra låtene da de var ferdige.

– I over et halvt år etter siste låten var ferdigskrevet, var det fortsatt flere av låtene jeg ikke klarte å høre på. Det ble for nært og jeg orket ikke å gå gjennom de samme følelsene igjen.

 

Myke beats

I dag finnes det så mange musikkstiler at det gjerne har blitt et rent sammensurium av de fleste, men Louam vil tilbake til røttene til R&B.

– Det er den musikken jeg har en nærest relasjon til da det var den musikken jeg vokste opp med. Det er også den musikken som vekker mest følelser i meg, sier hun.

Det tok Louam to år å lage «Wreckless Love», men det tok henne tid å finne sin sound innenfor R&B. Det var ikke før låta «Mesmerize Me» ble skapt at alt løsnet. Da fant hun sin plass i verdenen av R&B. Mary J. Blige er et forbilde for Louam siden hun bruker sine følelser og smerte i sangene. Gjennom ungdomstiden hørte Louam på hvordan hun ga sin sjel i hver eneste sang. Louam merket det når hun hørte på musikken. Det var likevel ikke like enkelt å gjøre det samme i sin egen musikk.

– Den største utfordringen for meg var å være så åpen og ærlig i låtene, sier artisten.

Louam fulgte i Mary J. Bliges spor og valgte å dele av det hun har opplevd de siste årene. Nemlig alt på plata er basert på hva hun har følt og erfart. Det er nemlig hennes eget liv som er inspirasjonen for plata.
– Det er et ganske selvbiografisk album som rett og slett handler om de opplevelsene og følelsene jeg har hatt de siste to årene. Det er veldig personlig og har til tider vært litt som en form for terapi for meg eller en slags dagbok, sier hun.

 

Tøff bransje

Det er kjent at musikkbransjen er en tøff plass å være. Noe Louam også kjente på. Det har vært en turbulent, lærerik, tung og opplevelsesrik reise for hennes del. Men hun har aldri gitt seg, bare nesten.

– Det har vært en tøff reise med musikken. Mange avvisninger og lukkende dører, men det viktigste har vært å hente frem en indre styrke, sier Louam.

Hun vurderte å stoppe med musikken, men lidenskapen for musikken overvant det vanskelige.

– Jeg har hatt øyeblikk med tvil, og jeg prøvde å ta et opphold fra alt dette, men det ble veldig tungt å leve uten musikken i livet, så jeg hoppet inn i det igjen på mine premisser denne gangen, avslutter Louam.

 

FEM KJAPPE OM LOUAM

Ukas opptur?
– Albumslipp!!!

Ukas nedtur?
– Alt for mye nerver!! Kanskje ikke helt nedtur, men likevel

Hva føler du deg fresh i?
– En jeans som sitter perfekt, turtle neck og favorittparfymen (Chloé Nomade)

Tips til andre for å føle seg bad ass?
– Love yourself and be yourself unapologetically

Hva er din favoritt-emoji?
💃