Pia Seeberg

Næringsrik thaigryte med torsk, grønnsaker og risnudler

13. november 2017   |   Kommentarer

Jeg har et meget ambivalent forhold til torsk. Jeg forbinder det med torskeblokker fra First Price, som jeg var hyppig forbruker av den tiden jeg  var passe fattig student i Oslo, med en løpende drøm om å stille Athletic Fitness. Ja, den drømmen varte kun i noen uker, but still.. alot of torsk went down, haha.

Siden den gang har jeg mer eller mindre holdt meg unna torsk, men er hele tiden på utkikk etter oppskrifter som gjør fisken overkommelig, og kanskej til og med god. Det må jeg virkelig si at ukas oppskrift gjør!

Til en oppskrift for to personer trenger du.. 

  • 2 torskefileter
  • To til tre gulrøtter
  • Èn løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 chili
  • Èn spiseskje currypaste
  • En boks med kokosmelk
  • Aspargesbønner
  • Risnudler

.. og eventuelt andre grønnsaker du måtte ha i kjøleskapet.

Slik gjør du

  • Begynn med å hakke opp grønnsakene, slik at du har det meste klart.
  • Sett også på vann til koking, slik at du kan putte oppi nudlene når det er klart.
  • Deretter varmer du opp en spiseskje olivenolje i en kasserolle, og tilsetter chili og hvitløken. Når dette har fått fres på seg tilsetter du løken, og lar dette steke sammen til løken har blitt gyllenbrun. Da tar du det over i en egen skål.
  • Så begynner moroa med det andre – begynn med å ta en spiseskje currypaste i kjelen, og bland ut dette med en til to spiseskjeer olje. La det frese i cirka 30 sekunder, før du tilsetter og rører ut kokosmelken.
  • Når dette er godt blandet sammen og varmet opp kan du tilsette grønnsakene, som i mitt tilfelle ble gulrøtter og brokkoli, i tillegg til at jeg på dette tidspunktet også tilsatte løk, hvitløk- og chiliblandingen. Når dette hadde kokt sammen i cirka 10 minutter tilsatte jeg aspargesen og fisken, ettersom disse ikke trenger like lang tid til å bli ferdige.
  • Når det begynner å nærme seg spisetid kan du putte rusnudlene oppi det kokende vannet, og samtidig trekke kjelen bort fra varmen, men ha på lokket. Dette er alt som trengs for å gjøre ferdig risnudler, som også er grunnen til at jeg herved elsker de, haha.

Vi treningsjenter trenger karbs veit du, og disse er en ypperlig kilde. Som ris, bare i nudelform. 

Og vips, så har du en fiks ferdig thaigryte med torsk på veldig kort tid. Denne var supergod, og nesten like god som den andre thaivarianten min, da med kylling. 

Oppskriften er inspirert av fantastiske Trines Matblogg, men gjort en god del enklere på veien, hehe. Om dagens #matmandag ikke fristet, sjekk gjerne ut oppskriftene under.

Takk for at du sjekket innom 😃