Det Nye

Må man være singel for å dra ut?

28. februar 2017   |   Kommentarer

Jeg stod der på dansegulvet,
og jeg innså at jeg befant meg midt på de singles kjøttmarked.

 

Jeg har alltid vært en festglad jente. Jeg sier sjeldent nei til en natt med dansing eller en vinkveld som utvikler seg til dype samtaler om meningen med livet og hvordan jorda vår ble til. Kort fortalt så digger jeg å bli kjent med nye mennesker! Og jeg elsker å ha lange og merkelige samtaler til langt på natt.

Det skjedde senest forrige helg. Jeg var ute på byen og kom i snakk med en hyggelig fyr. Vi hadde hatt en kul samtale i rundt femten minutter, før det plutselig veltet ut av han; har du kjæreste forresten?! «Ja, jeg har kjæreste» svarte jeg. Betyr det at jeg ikke kan ha en samtale med andre mennesker? Nei, det ville han visst ikke bli med på, og før jeg i det hele tatt rakk å si noe mer hadde han gått videre til neste dame på utestedet. I hans øyne var jeg bare én som kastet bort hans dyrebare tid.

Jeg tittet bort på festsquaden min. Der stod de; alle mine single venninner og ristet (nesten litt i overkant for mye) på rumpene sine, samtidig som blikkene deres speidet rommet etter en potensiell drømmemann. Det slo meg plutselig at jeg var den eneste blant oss som hadde kjæreste, og akkurat nå befant jeg meg midt på de singles kjøttmarked. Rett bak dem stod det nemlig en flokk med like single og ivrige gutter. De grublet hardt på deres neste sjekketriks. Alt i et håp om å kapre én av mine venninner. I det minste for en kveld.

Må man være singel for å dra ut? Dette spørsmålet har jeg tenkt mye på den siste tiden. Jeg har en kjæreste som jeg er lykkelig forelsket i, så jeg er absolutt ikke ute etter å finne meg en annen. Det eneste jeg vil er å drikke gode drinker, ha kule samtaler med fremmede mennesker og danse til føttene mine blir såre. Jeg krever ikke at single gutter skal kaste bort sin dyrebare sjekketid på å prate med meg, og jeg synes absolutt at det er greit at de single sjekker når de er ute. Men jeg lurer bare på; har byen blitt et sted bare for de single?