Det Nye

Hun er ikke lenger «Sonja fra SKAM»

31. mai 2018   |   Kommentarer

Foto: Ida Bjørvik

De aller fleste kjenner henne igjen som «Sonja» fra SKAM. Nå er det på tide å bli kjent med jenta bak karakteren, for i dag slipper hun nemlig sin aller første singel som soloartist!

Tekst: Bahare Viken Foto: Ida Bjørvik

Aller først: Kan du fortelle litt om deg selv for de som ikke kjenner deg fra før?
– Jeg er Theresa Frostad Eggesbø, en 20 år gammel jente fra et hus i Oslo med to katter, men bor i Liverpool mesteparten av året hvor jeg studerer musikk og eier null katter for alle vennene mine er allergiske 🙁

Mange kjenner deg nok igjen som Sonja i SKAM. Hvor lik er du Sonja i virkeligheten?
– Jeg er jo veldig lik utseendemessig, selv om hun har en kulere frisyre enn meg nå, for nå har jeg latt mitt gro og det er verken kort eller langt. Vurderer gå tilbake.

Føler du at SKAM kan være med på å hjelpe deg som artist videre?
– ”All PR er god PR”, så ja. Selv om jeg helst vil holde meg unna det utsagnet… Jeg tror også at målgruppen til SKAM passer godt til musikken jeg skriver, men med tanke på meldinger og kommentarer jeg får, hvor folk adresserer meg som Sonja, så tror jeg noen har litt vanskeligheter med å løsrive meg fra karakteren, og det er jo litt rart for meg.

Er skuespill fortsatt noe du vil drive med?
– Definitivt! Dessverre, så er både en skuespillerkarriere og musikk-karriere noe man må gå 100% inn for, og i og med at jeg ikke er laget av 200% så kan jeg ikke vie meg til begge karriereretningene fullt ut – naturligvis. Men jeg forsøker så godt jeg kan å sjonglere!

Men nå har du kommet ut med ny låt – gratulerer! Fortell oss litt om den.
– Takk!! «Sassy» er en sang jeg skrev i fjor som jeg egentlig forsøkte å skrive som en tradisjonell jazz-ballade, siden jeg forelsket meg i jazz for 2 år siden. Men så ble den krydret med litt diverse og endte mer opp som R&B. Jeg hadde mye sinne på hjertet og skrev all tekst på 45 min.

Hør låta her, mens du leser deg gjennom resten av intervjuet.

Du både skriver og produserer dine egne låter, og i tillegg fungerer du som din egen «manager». Er dette bevisst?
– Jeg produserer demoer selv, men har også en god venninne som heter Annie Norbye som produserer demoer av sangene mine. Hun kjenner meg og stilen min, så vi jobber godt sammen! Hun pre-produserte Sassy og skal ha all skryt for det! Også har jeg selvfølgelig fått hjelp av flere til å spille inn med og produsere sangen i studio. Men de er alle venner av meg som studerer enten lydteknologi eller musikk, så det ble på en måte vårt felles prosjekt.

Hvem inspirerer deg som artist?
– Jeg liker veldig godt Amy Winehouse (selv om jeg ikke hørte på henne før lenge etter jeg burde), Lana Del Rey, Jorja Smith, også vil jeg nevne Fieh og Farao som jeg hørte her om dagen. Jeg mener de er noen av de beste norske musikerne som finnes nå!

Hva er din definisjon av ordet «Sassy»?
– For meg betyr det sinne med stil! Men det er ikke nødvendigvis basert på bare sinne. Det er en blanding av sinne, attitute og stil. Og en person med sass, har alltid grunn til å være sassy. Og det er viktig. Selv om det bare er grunnet lavt blodsukker. Det er litt det jeg forsøker få frem i sangen – at ”jeg” har rett til å være sassy.

Hvor sassy er du, egentlig?
– Litt, alltid.

(Saken fortsetter under bildet)

Foto: Ida Bjørvik

5 kjappe om Theresa:

Skuespill eller musikk?
– Musikk kanskje.. jeg er så følsoooooom:P

Høye hæler eller sneakers?
– Når jeg ser på Sex and The City og Gabrielle i Frustrerte Fruer så skulle jeg ønske jeg kunne gå sånn, men det er jo ikke noe behagelig. Derfor sneakers. Men jeg er ikke så fan av sneakers heller. Jeg forstår ikke sneakers maniaet om dagen? Jeg liker bedre mine små skinn-steppesko. De må pusses og sånt, og det er så søtt.

Neglelakk eller leppestift?
– Neglelakk.

På dansegulvet eller i sofaen på lørdager?
– På dansegulvet, men sofaen er også en god venn.

Hva har du alltid med deg i veska?
– Lepomade(r). Det har blitt en større avhengighet enn planlagt.

 

Følg Theresa her:

I match

A post shared by Resa (@therrmerr) on