Lederartikkel
Bahare Viken

LEDER: Hvem er prisvinneren i ditt liv?

12. februar 2018   |   Kommentarer

Bahare Viken, redaksjonssjef for Det Nye.

Kan du huske alle de personene som har fortalt deg at du er eller har gjort noe bra i løpet av livet ditt? Husker du hvem som sa hva og hvordan de så ut? Hva med ordene, da, husker du de ordrett? Henger du fortsatt med? Husker du hvor de sa det og hva du svarte tilbake? Ikke det, nei.

De som har fortalt deg noe vondt, da? Noe du ble såret eller lei deg av, kanskje du til og med begynte å gråte, eller i hvert fall var veldig nære på, men du svelget klumpen i halsen for å leke bare litt tøffere enn det du egentlig er. De husker du vel? Du husker akkurat hva de sa, ikke sant? Ja, tenkte meg det.

Det er så rart. Det at vi, dessverre, har en tendens til å fokusere på det negative over det positive, selv om vi jo blir mer glad av å tenke på alt det bra vi har fått til og alle komplimentene vi har fått. Og vi snakker i hvert fall IKKE høyt om det! Det hadde tatt seg ut, det…

 

Poenget jeg vil frem til er: Opp i alt det kjempeviktige #metoo har ført med seg, har også mye bra forsvunnet. Han fine fyren, for eksempel. Han som alltid behandler andre med respekt og tar et nei for et nei.
Det ønsker vi å gjøre noe med, så det skal vi! Vi har gått sammen med Slottsfjellfestivalen om å hedre nettopp de som oppfører seg bra og skape gode forbilder gjennom vår nye kampanje #finfyr. Som ny redaksjonssjef, er dette virkelig en av mine aller største hjertesaker for 2018 som jeg ser veldig frem til å jobbe med sammen med dere.

Så, hvem er prisvinneren i ditt liv? Hvem ser deg i øya på en måte ingen andre gjør, kan si både ja og nei på dine vegne for han vet akkurat hvor grensen din går – og respekterer den, vet nøyaktig hva han skal si til hvilke tidspunkt. Vel, kanskje ikke alltid, men han prøver i hvert fall alltid alt han kan for å finne de rette ordene. De ordene som får et lite smil til å titte frem bak alle tårene, ja, kanskje han til og med får deg til å humre litt. Det fortjener en pris, ass!

Min prisvinner er kjæresten min. Ja, jeg vet: Klisjé. Men det er jo fordi han er et multitalent. For han er også psykologen og maskaratørkeren min når jeg er lei meg. I tillegg til fotvarmeren min når jeg fryser og puta mi når jeg er trøtt. Han respekterer ALLTID et nei for et nei – uansett situasjon (og uansett hvor kåt han er). Noen ganger (sikkert flere ganger enn «noen» i hans øyne) er han også min byrdebærer som jeg kan få ut PMS og frustrasjon på, selv om han ikke alltid skjønner helt hvilket ord han sa feil som fikk meg til å skifte humør midt i setning.

Ofte er han ikke grunnen til frustrasjonen i det hele tatt, men han tar den imot, bearbeider den for meg og jobber så sykt hardt for å finne noe positivt ved det eller finne på noe han vet jeg liker. En gang bygde han til og med et laken-slott i midt i stua og pinte seg gjennom natta på en tynn madrass på gulvet med den vonde ryggen sin. Hvis ikke det fortjener en pris, så vet ikke jeg.

I denne utgaven av Det Nye forteller Stian Blipp, Marlon Langeland, Grunde Myhrer, Markus Bailey og Joakim Kleven om hva det vil si å være en fin fyr for dem og hvem prisvinneren i deres liv er.

Vi har lyst til å høre om mange flere fine fyrer, kjærester, venner, pappaer, brødre eller kolleger for å dele ut en #finfyr-pris til prisvinneren i ditt liv!

Du kan nominere din prisvinner ved å sende oss en e-post til detnye@egmont.com, der du forteller oss hva som gjør nettopp den personen du har i tankene til en prisvinner.

Jeg gleder meg til å høre alle de fine historiene om de fine fyrene!

PS: Vi skal også ha en #bradame-pris som vi forteller mer om i neste utgave.

Teksten ble først publisert i utgave 1 av Det Nye, som er ute 12. februar.