Det Nye

– Jeg har ingen plan B, det måtte blitt å fullføre plan A

4. januar 2019   |   Kommentarer

Musikkbyen Bergen leverer igjen. Året har nettopp startet, men vi har allerede blitt velsignet med en ny poplåt «Unnskyld» fra Maria Træbakken. Bergenseren sier unnskyld til vennen sine i låten, mens vi sier «unnskyld, vi må bare gå og danse litt».

 Tekst: Andrea Hustad

23-åringen har ingen store ambisjoner om å ta verden med storm, men vil bare dele ærlige, direkte og gjenkjennbare tekster som kan bety noe for noen.

 Musikk er terapi for alle mennesker, sier Maria.

«Unnskyld» er en låt som ble skrevet til Marias venner etter at hun selv følte hun hadde tatt dem for gitt i en periode. Hun ville rett og slett si unnskyld. Det har krevd hardt arbeid og troen på noe større for at hun er der hun er i dag.

 Jeg vet ikke hva annet jeg skulle gjort. Jeg har ingen plan B, det måtte blitt å fullføre plan A, forteller hun.

Træbakken ville lage noe fengende, men samtidig lage en låt som formidlet noe som hun gikk rundt og tenkte på. Dermed ble det to fluer i en smekk fordi «Unnskyld» er en låt som får deg opp av sofaen. Sangen er sår, fresh og full av rytme. Vokalen er like vakker som den er rå. Det er noe litt nakent og nært over sanger når artister, spesielt unge artister, velger å synge på norsk. Træbakken har alltid skrevet sangene sine på norsk da hun føler det er naturlig.

 Samtidig føler jeg man kler litt ekstra av seg. Det er fint, og det er vel litt mer direkte, sier Maria.

Én av linjene i låten er; «Når jeg er nede for telling, er du der alltid og tapper deg inn». Det er Marias personlige favoritt.

 Jeg har mye på hjertet, og mye som vil vil ut, avslutter hun.

 

Fem kjappe om Maria

Ukas opptur: Nytt år

Ukas nedtur: Mistet mobilen

Hva føler du deg fresh i: Digge klær

Tips til andre for å føle seg bad ass: Bare gønn på

Favoritt emoji: Solbrille emoji

 

Hør «Unnskyld» her, og dans litt med oss du også: