Nora Angeltveit

Instagram ødela kvelden min… Igjen

3. november 2017   |   Kommentarer

Med et smil om munnen legger du deg ned i sengen. Dagen har vært skikkelig bra. Endelig har du klart å komme deg på trening, møtt et par venninner på kafe og kjøpt deg en kul bukse. Rumpa di ser faktisk ganske spretten ut i den nye jeansen. Du har lagt deg godt til rette og skal bare skru på alarmen på mobilen. Når man først er på telefonen, hvorfor ikke sjekke instagram før du sovner?

Det er da nedturen kommer.

Første bilde som dukker opp er en gammel kollega som står under et palmetre med kokosnøtt i hånda. Neste bilde er en jente fra folkehøyskolen som brifer med masteroppgaven sin, og hun skal tydeligvis flytte til Paris i morgen. Det fortsetter å dukke opp brune bikinikropper, trutemunner, perfekt konturering og Acai bowls fra Bali. Dere skjønner tegninga.

Hvorfor har alle kulere liv enn meg? Hvordan klarer hun å spise så sunt hver dag? Alle er så suksessfulle! Plutselig har du glemt hvor fin dagen din var og hvor lykkelig du egentlig burde være.

Du er ikke alene om å tenke sånn.

Alle vil prøve å fremstå som mest mulig vellykkede på sosiale medier. Man legger jo ikke ut noe negativt. Det er kjedelig. Det fører jo bare til at vi tenker at alle andres liv er mye bedre enn vårt eget.

Jeg har ingen fasit på hva man kan gjøre for å stoppe den følelsen. Jeg bare vet at mange av oss kan ha det slik av og til. Hvis du blir påvirket av instagram og sosiale medier på en god dag, bør du kanskje holde deg unna på en dårlig.

Instagram skal jo egentlig bare være gøy, du kan følge med på hva venner og bekjente driver med i mye større grad. Det er ennå nytt og spennende, men det kan også være farlig. Ok, kanskje ikke farlig, men man kan faktisk bli ganske deppa av det. Sosiale medier er kommet for å bli, så vi må vel heller lære oss at livet er mer enn et bilde på insta.

Vi må bruke det til å bli inspirert, ikke deprimert.