Nora Angeltveit

Slik sminker du deg til bunaden

16. mai 2019   |   Kommentarer

Det finnes vel ingen konkret regel på hvordan du skal legge sminken til bunaden, men mitt største råd er å ikke bruke for mye!

Jeg har gått i den fella før, og skjønt at bunad sammen med mye sminke på en eller annen måte ikke passer helt sammen. Jeg vil anbefale en makeup-look som bare forsterker din naturlige skjønnhet enda mer.

Start forberedelsen allerede i dag! Gjerne med en LETT selvbruning. Husk  å skrubbe huden og ta på body lotion før du påfører selvbruning- Gjerne 10 minutter før du legger deg så den får trukket ordentlig inn i huden.

Start deretter 17. mai alt for tidlig på morningen med et glass champagne og en god primer 

Primer gjør at sminken ikke bare sitter under frokosten, men hele dagen. For det er ikke noe å legge skjul på at 17. mai er en jævla lang dag. Ikke dropp dagkremen, men påfør primer som et lag nummer to. Et pump er nok. Ikke overdriv bruken, det gir bare motsatt effekt!

Mine anbefalinger: Guerlain L’OR base

Billigere alternativer: Smashbox photofinish, elf poreless eller facefinity fra Max factor.

Alle disse primerene gir ingen glødende effekt, man blir skinnende nok i huden i løpet av dagen skal jeg love deg.

Skal du ha på øyenskygge, ville jeg også benyttet meg av en øyenskyggebase. Jeg vet at det kan være mye styr, men har dere opplevd at øyenskyggen kan stripe seg litt? En base hindrer dette. Et annet tips hvis du ikke har dette tilgjengelig, er å legge concealer på hele lokket.

Mine anbefalinger: Artdeco, fordi den har en fin pris. 

Når det kommer til concealer ville jeg lagt et raust lag under øynene som en V-form. La trekke inn et par sekunder før du klapper inn produktet forsiktig med fingrene.

Påfør deretter en LETT foundation, bruk fingrene eller en beutyblender for et mest naturlig resultat.

Mine favoritter:  YSL touche eclat og NARS natural radient 

Husk å legge solpudderet som et omvendt tretall og bland inn en skimrenede rouge for ekstra glød. En kremrouge sitter noe lenger.

.

 

Påfør en naturlig nudefarget leppestift, eller leppepomade med farge som passer til bunaden.

Husk å spise masse is, drikk vann sammen med all champagnen, ikke ha for høye forventninger og ikke spar på kruttet, bare sminken! hehe

 

God 17 mai!