Nora Angeltveit

Hemmeligheten bak fine vipper!

8. mai 2018   |   Kommentarer

Har du merket at maskaraen din plutselig ikke legger seg like fint på? Den drysser fort og du mister vipper lett? Det kan bety at vippene dine er tørre. Vipper er hår og trenger pleie de også. Her har jeg et par tips som vil få vippene dine til å se velpleide ut:

Unngå sterke produkter – Velg en øyensminkefjerner uten alkohol. Alkohol er uttørkende.

Unngå vannfast mascara – Kan brukes til spesielle anledninger, men helst ikke hver dag; Det sliter veldig på vippene. Men har du problemer med veldig rennede øyne eller ekstremt fet hud er noen ganger vannfast maskara er det eneste alternativet.

Ikke sov med sminken – Mascaraen kan tette de små hårsekkene, som etterhvert kan føre til irritasjon og værste fall; betennelse!

Olje – Bruk en oljebasert sminkefjerner, den har mye mer pleiestoffer i seg. Én gang i uka kan du prøve å sove med olje ytterst på vippene (hvis du bruker naturlig olje kan du prøve med litt olivenolje eller kokosolje)

Base – Vippeprimer vil både pleie og forlenge vippene dine.

 

Når vi legger make-up kan vi ta oss god tid og være ekstra nøye, men når det kommer til å ta det av igjen skal det helst gå så fort som mulig. Tar du av sminken på feil måte kan det også være hovedårsaken til slitte vipper. Her er den riktige måten å fjerne øyensminken på:

  • Bruk en bomullspad, dypp den i varmt vann og klem godt ut.
  • Bruk helst en todelt øyensminkefjerner, altså en med olje; husk å rist godt
  • Hold over øyet i ca 5-10 sekunder, derretter dra bommulspaden forsiktig frem og tilbake.
  • Er det litt rester igjen så gjør ikke det noe; for du må alltid huske å rense ansiktet etterpå og da vil siste rester gå bort.
  • Rens anisktet med kaldt vann på morningen og lunket på kvelden.