Marie Wolla

En Levis 501-guide

1. februar 2017   |   Kommentarer

Mine favorittjeans!

Finn din riktige størrelse: Vintage denim er mye mindre enn moderne denim, så du må alltid gå opp ca. 2 størrelser fra det du vanligvis bruker. Merk at passformen også kan variere med slitasjen, så vær nøye med å lese deg frem til hvilke mål selgeren eller nettbutikken har oppgitt. I enkelte tilfeller kan også selgeren ha konvertert størrelsen til vanlig buksestørrelse allerede, så mål opp og se gjerne også etter om tallet bak W på skinnlappen fortsatt er intakt. W tilsvarer waist, og det er denne størrelsen som er den viktigste å forholde seg til når man leter etter størrelser. L tilsvarer length, men dette tallet avgjør ikke for passformen over rumpa/i midjen. Husk at du alltid kan legge eller rulle dem opp dersom du ikke finner kort nok lengde.

Velg riktig vask: Fargene til Levis er i utgangspunktet like, men når denimen får mye slitasje og blir vasket over lenger tid ender fargene opp med å bli ganske forskjellige. Mine favorittfarger er light blue, dark blue og black. Det er disse fargene jeg bruker i søkefeltet på Ebay, og det er også disse fargene som er mest populære.

Kjøp heller en større størrelse om du er usikker: I mine øyne er det selve vasken som er viktigst når jeg skal finne den perfekte jeansen. Hvis buksene kjøpes litt store kan de i verste fall sys inn hos en skredder eller eventuelt legges opp selv. Vasken derimot får du aldri endret! Tips: tar du buksene til skredder burde du be dem om å beholde den originale sømmen.

Ikke vær redd for å få feil størrelse: Til tross for at du følger alle regler er det ikke alltid denimen passer nøyaktig slik du ønsker. Allikevel burde man ikke være redd for å kjøpe – det er jo så verdt det når passformen er perfekt! Og så er det er jo ganske lett å selge det videre dersom det skulle bli helt feil. Enten det er på Finn, via andre secondhand-apper eller videre til en venn eller bekjent på Facebook!

Her kjøper du: Med unntak av et par annonser på Finn eller kanskje en bortgjemt på en bruktbutikk, så er det ingen butikker i Norge som selger vintage Levis 501 per dags dato. Jeg har sett at flere selger merket Redone som er en omsydd variant, men disse er veldig dyre. I utlandet kan du finne både jeansene og shorts på vintagebutikkene. Den ene shortsen min er kjøpt på Kiliwatch i Paris, og en annen shorts fant jeg på Urban Outfitters i NYC. Under har jeg satt sammen en liten liste til dere med steder dere kan finne dem på nett. Lykke til! Det er bare å spørre i kommentarfeltet om dere lurer på noe!

›Ebay (bruk søkeord ‘vintage levis 501 women’)
Etsy (bruk søkeord ‘vintage levis 501 women’)
› ASOS Marketplace
› Beyond Retro