Marie Wolla

Dette ser jeg etter på merkelappen

30. mars 2017   |   Kommentarer

Her er huskereglene jeg har med meg i bakhodet når jeg er på shopping

Mindre miks av materialer: Når et plagg består av en miks mellom naturmaterialer og kunstfiber kan det lett bli nuppete. Jeg velger heller derfor plagg som har så lite miks som mulig, og aller helst av rene materialer som bomull, ull, viskose eller polyester.

Velg riktig kunstfiber: Kunstfibre som akryl, polyester og nylon kan lett bli elektriske og lukte svette. Personlig styrer jeg som regel unna akryl, da dette er et fiber som kan bli veldig elektrisk og klamt mot huden. Når jeg velger kunstfiber går jeg derfor heller for plagg i polyester fremfor akryl. Polyester er også et kunstfiber som tåler mer enn akryl.

Viskose: Oppbygningen i viskose er ganske lik bomull og jeg synes det ser finere og mer eksklusivt ut enn kunstfibre. Viskose har en tendens til å krølle seg lettere (og krymper også i vask dersom man ikke er forsiktig), så når jeg reiser tar jeg alltid med meg en bærbar steamer for å rette ut plagg som krøller seg i kofferten.

Kan plagget vaskes i maskin: Veldig ofte har jeg handlet med meg plagg uten å sjekke vaskeanvisningene på merkelappen først. Det er alltid greit å sjekke om plagget tåler mer enn en håndvask! Et plagg som tåler lite vask kan nemlig tyde på at det er dårlig produsert.

Feil på plagget: I kjedebutikkene er klærne som oftest masseprodusert. Selv om man kan finne plagg i grei kvalitet, så hender det av og til at plaggene kommer med feil. Dette kan for eksempel være være løse tråder eller sømmer som går opp med en gang. Derfor dobbeltsjekker jeg alltid plagget for feil før jeg kjøper det!

Invester i gode basisplagg: Jeg handler som regel trendplaggene mine på budsjett, men når jeg handler basisplagg som skal holde lenge i garderoben, investerer jeg pengene mine i finere materialer som silke, bomull og ull.