Det Nye

– Det er ingen hemmelighet at vi alle sammen er slaver

25. januar 2019   |   Kommentarer

Lauren Holmen (18) kan ikke huske når hun begynte å synge. Dagen hun begynte å rappe derimot, den husker hun godt. Det er bare ett år siden. Nå debuterer hun med låten «Slave» som tar for seg hvordan mennesker er bundet i usynlige lenker.

Tekst: Andrea Hustad Foto: Warner Music

Mens de fleste prøvde å kjøle seg ned under fjorårets sommerhete i Oslo, skrev Lauren «slave». Den ekstreme varmen sparket i gang samtalen om global oppvarming. Dette inspirerte til en låt om alt hun føler er galt med samfunnet.

– «Slave» er en låt om generasjonen vår, og alle de gale tingene som skjer i verden. Og om hvordan vi mennesker er selv med på gjør det slik. Vi er alle slaver i usynlige lenker, men vi er blinde og ser det ikke, sier Lauren.

 

Slaver

Moren hennes er fra Cuba, så Lauren synger og skriver tekster på norsk, engelsk og spansk. De kubanske vibbene er definitivt å høre i debuteringslåten. Hun skrev først låter på engelsk, men en venn lurte på hvorfor hun ikke skrev på norsk. Da «Slave» var ferdig husker hun at hun elsket låten, men nå er den 1000 ganger bedre. Laurens favorittsetning i låten «bryter ut av lenker som en slave», budskapet er at du må tørre å være deg selv, gjøre din egen greie slik at du river av deg de usynlige lenkene.

– Vi er alle så opptatt av hverandre. Det er mye hat og sjalusi. Vi vil alle ha de nyeste telefonene, og er hekta på sosiale medier. Det er ingen hemmelighet at vi alle sammen er slaver for sosiale medier, politikk og mennesker med makt, sier Holmen.

 

Rapper

Det er bare ett år siden Lauren startet å rappe, men ønsket om å kunne det har vært der lenge. Tidligere måtte alle ut av studio før hun klarte å gjøre det. Det personlige mantraet «hva du kan, det kan jeg gjøre bedre» gjorde at usikkerheten rundt rappingen måtte vike.

– Alle guttene jeg kjenner rapper, men jeg var liksom ikke flink nok i forhold til dem. Jeg hatet den følelsen, så jeg måtte steppe opp, sier artisten.

 

Tålmodig

Cuba har ikke bare påvirket musikken til Lauren, men også tankegangen rundt livet. Hun jobber hardt og mye, og lar ikke hindringer og dårlige tider dra henne ned. Det spanske uttrykket Que será, será betyr det som skjer, det skjer, og det motiverer henne til å være tålmodig.

– Jeg har hatt mange oppturer og nedturer, som alle andre. Mye venting, usikkerhet og stress. Jeg har følt at jeg ikke har jobbet hardt nok eller blitt prioritert. Derfor har tålmodighet vært viktig. Alt jeg har gått igjennom har gitt meg mer selvtillit som artist og gjort meg sterkere som menneske, sier Lauren.

 

Sist ut; Fem kjappe

Ukas opptur:
Release!!

Ukas nedtur:
Det er drit kaldt 🙁

Hva føler du deg fresh i?
Føler meg alltid fresh i klær fra Fashionnova

Tips til andre for å føle seg bad ass?
Do you boo!!

Hva er din favoritt-emoji?
🌶️ , cus I’m spicy.