Pia Seeberg

Denne grønnsakssuppen gjør det enklere å være hverdagssunn

8. januar 2018   |   Kommentarer

.. både fordi den er så enkel å lage, men aller mest fordi den smaker like godt kald som varm, og er kanskje aller best når den har fått stå en dag eller to. Jeg tipset om denne i januar i fjor også, og da slo den særdeles godt an. Den funker minst like godt i år som i fjor – denne må dere lage folkens!

Handleliste

1 vårløk

1 purreløk

3-4 gulrøtter

2 bokser med hermetiske tomater

1 chili

1 hvitløk

3-4 kyllingfileter

3-4 brikker med buljong eller kraft.

1 paprika

1 pakke linser

Koriander som topping – nam!

Slik gjør du 

Du skjærer rett og slett opp alle grønnsakene og putter de i en stor kjele. Deretter heller du over tomatene, og mikser det hele sammen, og tilsetter buljongen/kraften. Deretter fyller du kjelen slik at det nesten dekker alle grønnsakene, og setter på varme til den koker. Da slår du ned varmen, og lar den stå å putre noen minutter. Hvor lenge bestemmer du vel egentlig selv, avhengig av hvor «bløte» du vil ha grønnsakene.

  • I teorien kan man virkelig bruke alle slags mulige grønnsaker oppi her altså, men dette er mine favoritter.
  • Ofte har jeg poteter på siden som jeg tilsetter, syns de blir så soggy av å ligge oppi suppen over tid, eller jeg tilsetter nudler, spaghetti eller makaroni. Ferskt brød eller rundstykker med litt smør er også en vinner!
  • Jeg steker som regel en kjøttvariant ved siden av, men jeg antar at man også kan putte den rett oppi om man ønsker. Kylling er en favoritt her i gården. Suppa har lite proteiner i seg i utgangspunktet, så noe prottiser på siden må vi ha!

Jeg pleier å lage masse suppe, for så å ha det i bokser og bruke som matpakke. 

Denne burde dere virkelig teste, da det er en ypperlig måte å kickstarte kroppen med en flust av grønnsaker. Et måltid med denne ila. dagen er superdupert. I skrivende stund kom jeg akkurat inn døra etter en lang dag i Oslo – møter og innspilling av Treningspodden sto på agendaen. Tusen takk for tilbakemeldingene på gårsdagens innlegg – dere er virkelig en fin og støttende gjeng, ass. Det går bedre nå, selv om det alltid vil være litt tøft når livet treffer.. mer om det senere😊

Håper mandagen har behandlet dere bra, fintfolk😍