Det Nye

Den andre siden

7. august 2018   |   Kommentarer

Tekst: Bahare Viken Foto: Nora Angeltveit

Jeg er så drittlei! Jeg er lei av «sommerkroppen». Og jeg er lei av dietter. Generelt alt som opprettholder fokus på at vi absolutt må endre kroppen vår. Dessuten tror jeg det er sunt å være lei av kroppspresset. Det har gjort at jeg har valgt en annen side av den.

For i mitt hode finnes det to sider av kroppsfokuset: Enten så er du en som føler jaget etter å ha sommerkroppen, går på dietter og prøver å være så perfekt som mulig på Instagram, eller så gjør du det ikke. Jeg velger sistnevnte.

Etter at jeg ble mer avslappet på dette har jeg fått det så mye bedre. Jeg har blitt enda mer glad i meg selv. Jeg går nesten aldri med sminke lenger. Og jeg har ikke like stort behov for å se meg selv fra alle vinkler i et heltfigurspeil for sjekke at alt ser bra ut hele tiden (kanskje fordi jeg ikke har et helfigurspeil, men jeg har ikke planer om å skaffe meg det heller).

Jeg tror alle har et stort ansvar når det kommer til å la andre bli påvirket av oss og våre handlinger. Vi kan godt skylde på Instagramprofiler og Kardashians, men det er de vi virkelig bryr oss om, våre nærmeste, vi blir mest påvirket av – kanskje til og med uten å vite det selv?

Hvis en Kardashian legger ut bilde av rumpa si i bikini, tenker jeg ikke at jeg skal gjøre det samme. Men hvis ei venninne av meg gjør det, så tenker jeg at «da kan jeg også». Hun og jeg er jo på mer samme stadium enn jeg og Kim K. Hun er altfor langt unna til at jeg kan måle meg med henne. Men venninnen min kan jeg sammenligne med meg. Og jeg tror ikke det bare er jeg som tenker sånn.
Derfor velger jeg, som venninne, å ta ansvar for å være et godt forbilde for de rundt meg. Jeg velger å bake favorittkaken til roomien min i kollektivet hver dag, når hun egentlig er på kakestopp. Jeg velger ekstra mye pasta under middag med venninner som går på lavkarbo. Og jeg legger ut et ekstra ufiltrert bilde av meg selv på Instagram i en periode der bestevenninnen min legger ut for mange over-redigerte bilder av kroppen sin.
Som Ulrikke Falch sier: Jeg skal stå på den andre siden og rope enda høyere!
Og du er velkommen til å bli med!

Spalten ble først publisert som leder i Det Nye.