Det Nye

Bypåske i Oslo: Aktiviteter for en hel dag

28. mars 2018   |   Kommentarer

Instagramfeeden vår fylles opp av fargerike afterski-outfits, Solo-cheers og jovial skigåing. Asfaltmennesker kan føle seg utenfor, men glem ikke at storbyen er tømt for fjellfjols og du kan benytte denne unike muligheten til å boltre deg løs med de fantastiske tilbudene denne byen har å by på.

Å være turist i egen by er undervurdert. For det første kan man se byen med et nytt blikk, og oppdage steder man aldri har vært på før. For det andre er det billig! Å slippe utgifter til reise og bo betyr at man kan bruke mer penger på det som er morsomt: Mat og latter.

Om værgudene er snille med oss blir det sol hele uka, og ingenting er vel bedre enn å nyte en kald påskepils midt på Løkka? Kan love deg at det vil høstle like mange likes som et hvilket som helst langrennsbilde fra Hemsedal.

Tekst: Vilde Darvik Foto: Vilde Darvik og Astrup Fearnly

Frokost
Start dagen med en sen frokost på The Kasbah. Vi anbefaler hummus sandwich og pannekaker. Sleng på en havrelatte, og du er klar for å gripe dagen med mer energi. The Kasbah er forresten perfekt for en sosial middag der dere kan dele en rekke spennende retter. Vegan meze er kanskje noe av det beste vi har smakt.

Sightseeing med båt
Visste du at Oslo har en fantastisk vakker fjord? Hehe, ja du gjorde kanskje det, men har du opplevd den som en ekte turist? Vi anbefaler guidet fjordcruise i Oslofjorden der du får se Hovedøya, Gressholmen, Nesodden og Middagsbukta. Du opplever Operaen fra en helt ny vinkel, passere de råeste sommerhyttene og kan nyte forfriskninger ombord. Perfekt!

Lunsj
Etter en to-timers båttur kan det hende du er litt kald i toppen og vil nyte en deilig kopp kakao? Sjekk ut cafeen Håndverksbakeriet på Aker Brygge, og kos deg gjerne med de verdenskjente croissantene. Kanskje de ikke er verdenskjente da, men de burde bli det!

På Aker Brygge og Tjuvholmen er mulighetene mange, men vi kan virkelig anbefale en lunsj på Jamie’s Italian. Vi elsker pizzaen Funghi ekstra hardt!

Astrup Fearnley
Det skader ikke å få påfyll av litt kulturell kapital. Enda bedre er det når man kan fylle på med noe som faktisk er sinnsykt kult! Utstillingen Lizzie Fitch/Ryan Trecartin er en innendørs skulputhage på Astrup Fearnley. På nettsiden deres beskrives utstillingen som “en eksplosiv verden av humor, horror, antiestetikk og kakofoni” – og det blir vel ikke bedre enn det?

Stand up
Latter har satt opp tre påskeshows med Oslos morsomste guttegjeng. På klubbscenen skjer det mye gøy med Jonis som konferansier, og vi gleder oss til å le på oss støl mage og smilerynker i fjeset. De har det sikkert koselig på fjellet altså, men lite slår Jonis Josef, Anders McAuley, Ahmed og Jan Tore Kristoffersen.

Middag
Nå som du først er på Aker Brygge trenger du ikke å spasere mange skritt før du finner Oslos beste middag. På Døgnvill kan selv den grønneste veganeren finne seg en saftig burger (de har til og med vegansk majones). I tillegg har de søtpotetfries som får deg til å revurdere hele livet ditt. Hvis noe er så godt, hva er vitsen med å gjøre noe annet enn å spise? Spise søtpotetfries til frokost, lunsj og middag? Ja takk!

Drinks
Etter en dag full av opplevelser, latter og mat er det digg å roe kroppen med en fancy drink. Hopp på trikken og ta den helt opp til Grünerløkka der du kan oppleve Hawaii på sitt beste. På Aku-Aku Tiki Bar serverer de en chilidrink som setter dansefoten i sving (om det er lov å si selv om man er under 25 år?). Hvis du vil lage ekstra bra innhold til Insta story kan du jo utfordre en venn til å spise en hel chili. Det står kanskje 100 av de på bardisken, og bartenderen tilbyr mer enn gjerne en gratis chili til de som føler seg ekstra ballsy.

God påske fra Det Nye-redaksjonen <3