Jørgine Massa Vasstrand

Bananbrød, kokosboller og sjokolade chiapudding!

21. november 2017   |   Kommentarer

Jeg er glad i hverdagskos og må stort sett ha noe søtt og godt til kaffen hver dag! Ofte holder det med noe mørk sjokolade, men det er veldig digg når jeg har noe litt mer spennende liggende.

Det er sikkert flere som kjenner seg igjen, så i dag deler jeg tre oppskrifter på deilige hverdags-kose-mat!

BANANBRØD

Søtt, saftig og mettende.

Du trenger: 

3 bananer
3 egg
170 g havremel
2 ts bakepulver
4 ss sukrin gold eller annen søtning
1 dl mandelmelk eller annen melk

Slik gjør du: 

Mos bananene med gaffel (jeg holdt igjen en halv banan som jeg la oppe røren i brødformen), stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett resten av ingrediensene og rør til en glatt og klumpfri røre. Hell deretter røren over i en brødform med bakepapir (legg evt bananbitene på før du steker den) og stek på 170 grader i ca. 50 minutter. Avkjøl på rist.

SJOKOLADE CHIAPUDDING

Du trenger (til to store porsjoner): 

1 dl chiafrø
1 ss sukrin gold eller annen søtning
5 dl mandelmelk eller annen melk
3 ss kakaopulver
1/2 ts salt

Slik gjør du: 

Bland sammen du tørre ingrediensene før du tilsetter mandelmelk. Rør godt, før du lar den stå i kjøleskapet i ca. fire timer. Kan toppes med for eksempel vanilje yoghurt eller friske bær♥

KOKOSBOLLER

Disse kan også lages helt uten sukker ved å bruke sukkerfri sjokolade , men for vår del holdt det med Freia sin 70 % kakao.

Du trenger:

3 eggehviter
4 gelantinplater
3 toppede ss med sukrin melis
3 ss vann

Topping

2 dl kokosmasse
100 g mørk sjokolade(70% eller mer) /sukkerfri sjokolade

Slik gjør du: 

Bløtlegg gelantinplatene i kaldt vann i en kjele. Stivpisk eggehvitene og bland inn sukrinmelis. Hell det kalde vannet ut av kjelen og tilsett 3 ss vann som kokes opp sammen med gelantinen. Vend gelatinplatene inn med eggehvitene og rør dette godt sammen. Ha eggblandingen i en brødpose og klipp av en liten del av hjørnet på posen. Lag ca. 10 topper på et bakepapirkledd fat eller tallerken. Sett kaldt i minimum 1 time, men gjerne litt lenger. Smelt sjokoladen i et vannbad. Bruk en skje for å helle over sjokolade til hele bollen er dekket og til slutt strø over med kokos.

Sett de i kjøleskap til sjokoladen har stivnet♥

Jørgine♥