Det Nye

7 tips for å starte uken riktig

6. august 2017   |   Kommentarer

1. Lag en to-do liste på søndag. Én av tingene jeg har blitt mye flinkere på det siste året er å planlegge to-do listene mine bedre. Før skrev jeg disse listene fra dag til dag, og ofte i siste liten. Nå derimot setter jeg alltid av en halvtime hver søndag til å skrive en to-do liste for hele uken – bestående av de aller viktigste gjøremålene.

2. Sett deg realistiske mål. Jeg er veldig ambisiøs av meg, men jeg er også en prokrastinerer. Ulempen med denne kombinasjonen er at jeg har lett for å utsette oppgaver som føles for store. Jeg jobber mye mer effektivt dersom jeg kontinuerlig setter meg mindre og realistiske mål. Selvfølelsen blir så mye bedre når man får gjennomført mer!

3. Gi deg selv en leggetid. En god natts søvn er hverdagens viktigste våpen. Uten minst seks timer på øyet hver natt, fungerer jeg ikke optimalt (eller i det hele tatt normalt). Når jeg gir meg selv en egen leggetid, blir jeg mye mer bevisst på hvor mye klokken er og når jeg må gjøre meg klar for kvelden.

4. Gjør klar kaffen kvelden før. Jeg er en superhelt… etter en kopp kaffe. Så lenge jeg har den i hånden ti minutter etter at jeg har våknet, så er jeg klar for det meste.

5. Gjør noe produktivt med en gang du våkner. Det trenger ikke være en stor oppgave. Når du rer opp sengen eller henger opp klesvasken med en gang du våkner, så starter du morgenen med et produktivt sinn – som i beste fall henger med deg resten av dagen.

6. Gjør noe for deg selv. Du gjør deg selv en bjørnetjeneste hvis du kjemper deg igjennom hele to-do listen din uten å ta noen pauser. Det er viktig å ta seg selv noen velfortjente pauser mellom slagene for å frigjøre tankene. Gå en tur eller gjør sånn som meg; skru på favorittmusikken og kos deg med et glass rødvin. Magi!

7. Kle deg som en superhelt. Ikke bokstavelig talt altså, men jeg tror sterkt på at et riktig antrekk kan gi deg milevis med ekstra selvtillit. Har du noen gang hatt på deg et antrekk som fikk deg til å føle at du kunne klare alt? Ta på deg et sånt antrekk så ofte du kan!