Nora Angeltveit

7 tips til å naile en usminket dag

5. april 2018   |   Kommentarer

Jeg har venninner som ikke klarer å ta en kjapp tur til matbutikken uten sminke. Har det da gått litt for langt?

Sminke er kjempegøy, men burde det være noe vi er helt avhengig av for å kunne gå ut døra? Selv om jeg er makeup artist og elsker sminke, tror jeg alle har godt flere usminkede dager.

I den nyeste utgaven av Det Nye er ALLE bildene i magasinet usminket og uredigert. Jeg tror det er viktig å ha en hyllest til naturlig skjønnhet. Det er viktig å motivere og forhåpentligvis inspirere flere til å ha sminkefrie dager. Vi må minne hverandre på at vi ikke nødvendigvis trenger sminke for å føle oss vakre.

Mitt mål er å ha flere sminkefrie dager uten å føle meg ukomfortabel. Det finnes så mange positive ting med å gå uten sminke: Det er kjempebra for huden å «lufte» seg, du kan føle deg som en gudinne når du først sminker deg og det er veldig deilig å spare både tid og penger, og ikke minst kunne ta seg i ansiktet uten å kline sminke overalt.

Her er noen tips til hvordan du nailer en usminket dag:

  1. Pass på å ha velpleid hud. Peel huden jevnlig (cirka 1-2 ganger i uken) og bruk gode ansiktsmasker, så huden stråler mer.

  2. Føler du deg veldig blek og gusten i huden kan du jo kjøre på med litt selvbruning på ansikt og hals. Det er MYE bedre enn å ta solarium!

  3. Mange synes det verste er å kutte ned på bruken av sminke på vipper og bryn – spesielt hvis de er lyse. Et tips er å farge de med permanent farge hjemme. Funker kjempebra!

  4. Start hver dag med å trappe ned på én ting istedenfor å kutte ut helt plutselig. Da blir det fort så uvant.

  5. Bruk en vippetang og bøy vippene dine, deretter påfør litt vaselin- dette gir mye mer fylde og vippene blir tydeligere.

  6. Mange er redd for å bli oppfattet ustelt uten sminke. Ha derfor velpleid hår og sleng på deg noen kule øredobber for å piffe opp looken!

  7. Å bruke noe på leppene gir også et friskere utseende. Det kan være en leppepomade eller vaselin. Hvis du vil kjøre en helt naturlig look, kan du bruke kokosolje. Den er både fuktighetsgivende og beskytter mot UV-stråler.