Nora Angeltveit

5 uvaner du må forandre på!

29. januar 2018   |   Kommentarer

Er du en av mange som er litt lat med hudpleie-rutinene? Det kan få konsekvenser!

Mange har kanskje ikke fått nok informasjon hva man ikke bør gjøre. Kjenner du deg igjen av én av disse punketene, bør du slutte med en gang!

1. Renser du ikke huden din hver dag? Å rense huden sin er viktig for å både tørr, sensetiv, fet og normal hud. En rens skal fjerne sminke, smuss og forurensing som har lagt seg på huden i løpet av dagen. Finn er rens som passer din hudtype, det er mange å velge mellom. Har du tørr hud bør du velge en med mye fukt som gjerne inneholder pleiende oljer. Har du oljete hud passer kanskje en dyprens bedre til deg. Unngår du å rense huden din kan det forårsake irritert, kvisete og hard hud. Start i tidlig alder å rense huden din så du også får en finere hud senere.

 2. Sovner du ofte med sminke? Når du kommer sent hjem fra byen er det fristende å bare legge seg med sminken på, men prøv å unngå dette. Huden reparerer seg selv mens man sover, sminke kan kan derfor tette porer og gjøre at huden ikke får puste i løpet av natten. Sminken kan ødelegge kollagenet i huden og gjør at den eldres fortere. Mascaraen kan tette hårsekkene, som kan føre til irritasjon og i værste fall betennelse. En god nødløsning kan derfor være å ha sminkeservietter lett tilgjengelig på soverommet slik at du ikke våkner opp med gammel sminke.

3. Klemmer du på kviser? Plukker og klemmer du på kviser og sorte prikker kan problemet bare bli verre. Det kan danne arr som du har i mange år fremover. I tillegg kan du få permanent rødhet og pigmentering i huden. Hvis problemet er veldig ille ville jeg heller besøkt en hudlege for å få spesialbehandlinger og spesialprodukter. Bruk også gjerne mildere sminke som er mineralbasert. Disse tetter ikke igjen porer. Bare Minerals sine løspuddere for eksempel; både behandler og dekker til kvisene.

4. Dropper du å bruke solkrem? Dette er kanskje den verste tabben du kan gjøre. Solkrem er ekstra viktig når man er på ferie i sydlige strøk med sterk sol, men ikke glem å smøre deg i Norge også. Har du veldig lys hud som har lett for å få pigmentering, ville jeg faktisk brukt solfaktor 30 på vinteren også. Husk at solstrålene treffer huden din selv om det er overskyet. Det å bli solbrent er for det første ikke særlig behagelig, men jo mer solbrent du har vært, jo større sjans er det for hudsykdommer og tidlig aldring av huden.

5. Sover du for lite? De kaller det ikke skjønnhetsøvn uten grunn. Lite søvn er noe av det værste for huden din – Det kan gjøre at den blir mer tørr, sensetiv og får tidligere linjer. Mange opplever i tillegg at søvnmangel og økt stressnivå gir flere kviser. Søvn er viktig for at stresshormonene skal komme til normalt i løpet av natten. Imens du sover får cellene tid til å reparere og fornye seg.