Christina Fraas

Når sjefen legger deg til – slik unngår du krisene!

10. august 2017   |   Kommentarer

Verktøyene for å hindre uvedkommende følgere i å se alt du poster


Vi har alle vært der: det popper opp en notification og du tar nyskjerrig opp telefonen. Du kjenner et lite sug i magen når du ser at det er sjefen som har lagt deg til på Snapchat eller svigermor som har addet deg på Facebook. Det er jo ikke et alternativ å ikke godta – men hvordan skåner du dem mot ditt sanne jeg?

Når svigers, sjefen eller eksen følger deg på Snapchat eller er venn på Facebook – er sannheten at livet ditt kontinuerlig er få tastetrykk unna å gå i grus. Her er det best å være forberedt, om du ikke vil ende opp med å måtte forfalske din egen død og starte på nytt i Mexico.

Blokker venner fra å se din snap-story
Når du får en ny følger kan du blokke vedkommende fra å se den offentlige storyen din, de vil fortsatt kunne sende deg personlige snaps og du kan svare. De vil rett og slett tro at du aldri legger ut noe på my-story.
– Trykk på tannhjulet i høyre hjørne
– Under “Hvem kan se min story” velger du egendefinert
– Huk av de som ikke burde se din offentlige story

Lag en jobb-liste på Facebook
Det er faktisk ganske enkelt å lage en egen liste på Facebook du kan plassere folk under etterhvert som de adder seg som venn. Dette hjelper deg å sortere hvem som skal få se hva når du legger ut ting på Facebook.
– Velg “vennelisten” i menyen på venstre side
– Lag en liste du eksempelvis kaller “jobb”
– Når nye venner legger deg til kan du velge å legge en liste de skal tilhøre

Lag logiske navn på snap-vennene
Heter sjefen @NnSven78 eller noe annet random på snap? Bytt navn til noe du kjenner igjen, feks “LENE SJEF”. Det gjør det enklere å unngå å sende “fy faen jeg dævver på jobb idag” med gun-emoji til vedkommende når du scroller nedover lista.
– Trykk på “Mine venner”
– Velg den du ønsker å endre navnet til
– Trykk på tannhjulet til høyre og legg til nytt navn

Skjul Facebook statusen for utvalgte venner
Viss du har ringt inn og sagt at du er syk på jobb, men egentlig er på stranda og har skikkelig lyst til å legge ut et bilde av sand mellom tærne bør du først og fremst skamme deg. Men du kan også skjule oppdateringen for utvalgte venner eller lister.
– Klikk på ikonet inne i statusoppdateringen som viser personvern
– Velg “alle unntatt” og huk av en liste eller utvalgte venner
– Disse vil aldri se statusoppdateringen din (gjelder for bilder, video, status osv)

Slett en feilsendt snap
Her er gode råd dyre. Veldig dyre! Jeg en sendte selfie med puppen ute til ny sjef, styreleder og kollegaer. Hadde jeg den gang visst om dette trikset – hadde jeg gått for det. Men det betyr over og ut for snapkontoen din. Du må slette den før de åpner snappen. Dette er plan-Å folkens, men den eneste måten å redde deg selv på om du mot formodning har sendt en snap som aldri, aldri, aldri kan se dagens lys på mottakers skjerm.
– Trykk på denne linken og logg inn
– Velg “Delete my account”

Du har nå reddet ditt sosiale liv, bare hyggelig!