Jørgine Massa Vasstrand

Vi har kvittet oss med 50 % av alt vi eide!

22. juni 2017   |   Kommentarer

I løpet av de siste tre månedene har vi kvittet oss med 50 % av alt vi eide. Noe har blitt solgt, noe gitt bort og noe kastet.

Vi hadde i utgangspunktet ikke noe plan på det, men det begynte da vi bestemte oss for å selge leiligheten. Før bilder og visning fikk vi nemlig en stylist til å hjelpe oss å freshe opp den lille toroms´n på Torshov. Etter hennes første befaring fikk vi en liste over ting som måtte ut og da snakker vi ikke noen rammer på veggene og et par stoler, vi snakker bokhyller, bord, skoskap osv.

For å kunne flytte disse tingene ut av leiligheten måtte vi først og fremst rydde i bodene våre.

Og det var ikke gjort på 1,2,3… for den var full av ting som jeg ikke aner hvorfor vi har beholdt. Ødelagte akebrett, ski i alle størrelser, litt søppel fra oppussingen for 2 år siden, klær jeg ikke har fått plass til i skapene, reserve håndduker, et drøss med oppblåsbare strandleker og mye annet.

Vi begynte der og kunne med god samvittighet kvitte oss med godt over halvparten av inneholde i boden.

Når vi omsider skulle begynne å bære opp ting og tang, tømme hyller, finne lagringsplass… innså vi at 54 kvadratmeter ikke var noe hinder for å oppbevare eller beholde masse greier som vi egentlig ikke trengte.

Det ble enda en omfattende ryddeprosess, hvor enda mer forsvant ut av dørene.

Ungene fikk en søppelpose hver med bedskjed om å kvitte seg med leker de ikke lekte med. Disse ga vi til Freetex.

Morten fikk i oppgave å se gjennom tekniske duppeditter, ledninger, verktøy, permer med papirer og sitt eget klesskap. Jeg gikk gjennom kjøkkenet, skap med pyntegjenstander og dill, roteskuffer, bøker og klærne til både meg og ungene.

Vi lærte at fire personer ikke har bruk for 20 håndduker, at ungene ikke trenger 3 sett med regntøy, at jeg klarer meg fint med halvparten så mange joggesko, at ting som ikke har vært brukt de siste to årene ikke blir savnet, at et bredt utvalg av både boksåpnere, visper, og slikkepotter kun betyr trange og rotete skuffer og at salatslyngen vi har stående tar alt for stor plass med tanke på at den enda ikke har blitt brukt en eneste gang.

Over tid så vi også at ungene lekte mer på rommet. De hadde bedre oversikt og mindre å velge mellom.

Det samme gjaldt Morten og meg, det var lettere å finne fram ting. Både klær og gjenstander ble mer tilgjengelig når vi ikke måtte bruke tid på å romstere i overfylte hyller, skap og skuffer.

Vi bruker også langt mindre tid på å rydde. Av den enkle grunn at vi har mindre.

Foreløpig har vi ikke kjøpt noe nytt, til tross for at ny eier overtar leiligheten vår 1 august. Mye er med andre ord usikkert, men en ting vet jeg. Vi skal eie mindre, være langt mer selektiv før vi går til innkjøp av nye ting og ikke minst unngå roteskuffer/skap som blir et naturlig samlingspunkt for greier man strengt tatt klarer seg uten.

Jørgine ♥