Nora Angeltveit

Jeg har testet 5 ansiktsmasker

27. september 2017   |   Kommentarer

Jeg elsker en god ansiktsmaske, og bruker det i hvert fall en gang i uken! Selv om man ikke har en «problemhud», blir huden veldig fornøyd med litt ekstra boost! Det finnes ansiktsmasker for alle hudtyper, så finn en som passer akkurat deg. Jeg har en ganske tørr hud og foretrekker derfor masker som gir fuktighet og pleie. Samtidig har jeg perioder med mye sorte prikker, store porer i t-sonen og stresskviser. Derfor har jeg testet fem masker som er dyprensende. Disse maskene er som regel litt sterkere for huden, så ikke bruk de mer enn én gang i uken.

Maskene har litt forskjellig pris, så i testen har jeg tatt hensyn til hva du får for pengene og hvor mye den faktisk gjør for huden.
Som regel bør du alltid peele huden din før du legger på en maske, men med disse rensende maskene er det nok å bare påføre rett på en usminket tørr hud. De fleste maskene har en virkingstid på 10 minutter. Det er ingen vits å ha de på lenger fordi det gir ingen nytte.

Disse 5 rensende ansiktsmaskene har jeg testet! Her gir jeg et ærlig terningkast på hva jeg synes.

Origins Out of Trouble 10 minute mask

Virkningstid:  Sier seg jo selv – 10 minutter

Pris: Kr 225

Denne masken har mineralske ingredienser som for eksempel zink. Zink fungerer som naturens problemknuser og absorberer olje på hudens overflate. Denne masken skal gi en ren og klar hudtone, i tillegg til at den renser i dybden. Kamfer tilfører duft og gir en lindrende, beroligende følelse til en problemhud.

Hva likte jeg: Den lukter godt, virket mild for huden, den er økologisk som er et pluss.  Jeg følte jeg fikk en litt klarere og mykere hud med den.

Hva likte jeg ikke: Den ga vel kanskje ikke de store underverkene, de sorte prikkene er der ennå, men skal jo mye til for at de går helt bort. Det står at huden skal bli mattere, det følte jeg ikke.

Terningkast: Sterkt 4

Lancome Energie De Vie Exfoliating Mask

Virkningstid:  5-10 minutter, deretter masser kornene inn i huden i 1 minutt.

Pris: ca kr 600

Dette er en maske som skal tilføre mengder av fuktighet samtidig som den eksfolierer huden skånsomt. Den skal gi næring til huden og senker til og med hudens temperatur opptil fire grader. Ingrediensene består av av sitronskall, jojobaperler og vegetabilsk glyserol som sammen gir huden en grundig, men skånsom eksfoliering.

Hva likte jeg: Huden min kjennes behagelig, myk og frisk, med en ny og fin utstråling. Jeg elsker duften. Huden føles også klarere og ingen tegn til sår eller rødhet som ofte oppstår med masker med korn i seg.

Hva likte jeg ikke: Prisen! Den er litt voldsom for å være en maske.

Terningkast 5 (minus pga av pris) 

Nuxe Clarifying Cream-Mask

Virkningstid:  5-10 minutter

Pris: Kr 235

En rensende og oppstrammende ansiktsmaske med roseblader. Denne kremmasken har en konsistens av myk leire som renser, strammer opp huden og gir en klarere hudtone. Huden skal føles silkemyk etter bruk. Brukes en til to ganger i uken for blandet og fet hud, og én gang i uken for tørr hud. Inneholder 92,3 % naturlige ingredienser. Uten parabener.

Hva liker jeg: Elsker den digge leire konsistensen og at den den passer til en sensitiv hud. De fleste rensende masker er det mange med sensitiv hud som reagerer på. Likte også veldig godt lukten her.

Hva likte jeg ikke: Jeg har ikke sensitiv hud selv så følte ikke at den gjorde store forskjeller for huden, men absolutt et deilig velvære produkt.

Terningkast 4

Masque BAR Aluminizing Charcoal Peel off mask 

Virkningstid:  20-30 minutter 

Pris: ca kr 80

MasqueBar er skjønnhetsprodukter utviklet i Korea, som er på topp i skjønnhetsindustrien. Alle maskene har en veldig rimelig pris! Sheet maskene skal være dynket med serum og ingen harde kjemikalier. Denne masken fjerner avfallsstoffer og gjør at huden skal føles frisk og ren. Inneholder rengjørende ingredienser som effektivt trekker ut smuss og olje. Denne masken skal du la sitte på i ca 30 minutter så den blir helt tørr, deretter skal du dra av masken forsiktig. Kan brukes én til to ganger i uken.

Hva liker jeg: Porene ser faktisk mindre ut, digger prisen på den. Den fjerner ikke bare smuss og sorte prikker, men ansiktshår i tillegg – vet ikke om dette er et pluss eller minus ennå.

Hva liker jeg ikke: Huden ble litt rød og sår etterpå, men gikk heldigvis fort over. Det gjør dritvondt å fjerne den! Har du prøvd sorte peel off masker før kjenner du til følelsen. Noen elsker å fjerne masken og se at hudormer ligger igjen i masken, jeg brekker meg av sånt.

Terningkast 5

Be Berry Bright Exfoliating Mud Mask fra Formula 10.0.6

Virkningstid:  5-10 minutter

Pris:Kr 99

Den masken gir en ekstra boost til huden. I likehet med Lancôme er det både en peeling og maske i et og samme produkt. Den er proppfull av antioksidante gojibar og grønne kaffebønner. Ha på masken i 10 minutter, derretter masser forsiktig i 1 minutt. Huden skal virke mer frisk, glødende og kviser skal fjernes fortere.

Hva liker jeg: Prisen! 100 ml for kr er helt fantastisk. Jeg vet at denne serien har mange forksjellige masker og gleder meg spesielt til å teste fuktighet og glød masken. Jeg liker at det både er en skrubb og maske i samme produkt.
 Hva liker jeg ikke: Lukten var litt kunstig for meg, den svir litt i huden da jeg hadde den på i 10 minutter-  jeg tenker 5 minutter er nok med denne siden den er så dyprensende. Den har fått god omtale flere steder, men på min hud ble den rett og slett for «sterk».
Terningkast 3