Hanna Sundquist

Sunne konfektkuler med lakris

5. januar 2018   |   Kommentarer

Jula er over, og det er på tide å trappe ned på julemarsipanen og skumnissene. Jeg tipper kroppen min jubler over nedtrappinga, for i jula ble det mildt sagt MYE søtsaker. Akkurat sånn det skal være! 🙂

MEN, heldigvis trenger jeg ikke å gi slipp på godteriet av den grunn – jeg kan jo bare lage sunne varianter. Disse konfektkulene med lakris ble virkelig en slager, derfor vil jeg gjerne dele oppskriften med deg! Kos deg masse <3

Konfektkuler med lakris
Antall porsjoner: Ca. 12 kuler
Du trenger:
10 myke dadler
3 dl mandler
2 dl hasselnøtter
2 ss kokosolje
ca 1-2 ts lakrisrotpulver (må smakes frem etter hvor sterk lakrissmak du ønsker)
Slik gjør du:
Kjør mandlene og hasselnøttene i en foodprossesor til de er passe finmalte. Ta de ut i en bolle og kjør dadlene til en myk masse. Bland nøttene og dadlene godt sammen i en bolle. Ha i kokosolje og smak til med lakrispulveret. Rull små kuler og vend de i litt lakrisrotpulver. Sett i fryseren og la de stå en times tid før de er klare til å spises. Oppbevares kaldt, helst i fryseren.

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)