Hanna Sundquist

Sunne og digge pepperkaker

20. desember 2017   |   Kommentarer

Det er ingen jul uten pepperkaker! Jeg er en skikkelig julejunkie, og MÅ ha pepperkaker daglig i desember (Jepp, hver dag til kaffen. Ehe …). Varianten med smør og sukker er HELT innafor i disse juletider, men jeg synes det er gøy å teste nye varianter som ikke bare gjør godt i munnen, men også for kroppen. Disse pepperkakene ble faktisk sykt gode! Anbefales virkelig!! Perfekte pepperkaker for Shape Up-jenta <3

 

Raw peppekakekonfekt (ca 10 – 15 konfekt)

Dette trenger du:

10 myke dadler

1 neve ristede hasselnøtter

1 neve ristede mandler

1 ts nellik

1 ts kanel

1 ts kardemomme

2 ss nøttesmør

1 ss kokosolje

Slik gjør du:

Kjør nøttene og dadlene hver for seg  i en foodprocessor til nøttene er grovmalte og dadlene most.

Ha nøttene og dadlene sammen i en bolle og tilsett de andre ingrediensene. Rør godt sammen. Bruk gjerne hendene, slik at du får blandet ingrediensene godt sammen.

Røren skal være ganske klebrig slik at du enkelt kan rulle små kuler eller ha de i små former.

Oppbevar i fryser og ta de ut ca 10 – 15 minutter før servering.

Tips:

Bruk peppekakedeigen til å lage en julegranola som du kan ha som topping til yoghurt, smoothie eller til grøt. Legg deigen ut på et bakepapirkledd stekebrett og stek på sval varme, ca 150 grader, i 30 minutter. Avkjøl en liten stund, slik at granolaen blir crispy.

 

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)