Nora Angeltveit

De største sminketrendene i 2017

19. september 2017   |   Kommentarer

Glitter i øya, rosa maskara og matte lepper; Dette har vært de hotteste sminketrendene i 2017.

Makeup i 2017 har vært preget av 80-tallet. Vi går bort fra de strenge reglene om å enten fokusere på lepper ELLER øyne. Nå kan du rocke alt på en gang. Yes!

Matt og avslappet

Matte lepper har vært hot helt siden Kylie Jenner satte sine føtter innenfor sminkebransjen. Helt greit for meg, jeg elsker matte lepper! Da kan jeg ha mer fokus på highlighter, og highlighter er faktisk noe av det beste jeg vet. Sånn serriøst.

Matte lepper gir en avslappet look, og du trenger faktisk ikke å gå til innkjøp av en dyr liquid lipstick. Ved å påføre vanlig leppestift med fingrene får du en avslappet og nedtonet look. Denne metoden er fin å bruke om du ikke er så stødig på lipliner (skyldig!), eller om du har små lepper (Kylie bruker garra ikke denne metoden).

Fokus på både lepper og øyne

Mødrene våre måtte leve etter regler som «aldri sotede øyne til røde lepper», men vi er millennials for fuck sake. Vi kan gjøre som vi vil. Nå kan du legge masse makeup på både på kinn, lepper og øyne.

Røde og rosa øyne

Da Anastasia lanserte palettet modern renaissance  gikk YouTubes vloggers av skaftet. Siden den gang har rosa og røde øyeskygger vært hot og trendy. Fargene passer perfekt til både brune og blå øyene, og det er lettere å påføre med disse fargene fremfor mørke, tunge farger. Den nye Heat-paletten til Urban Decay har 12 forskjellige jord- og rosafarger, og de blender perfekt.

Farget maskara

Jeg er stor fan av farget maskara. YSL er et av få merker som tilbyr maskara med knæsje farger. Bruk gjerne svart øverst og en knallfargen over eller under vippene. Mine favoritter er gull, lilla og blå. Blått fremhever brune øyne, lilla fremhever blå!

Skimmer og glitter

Øyeskygge med skimmer har gjort et comeback etter å ha vært danket ut av pallen i flere år. Matte skygger er fortsatt en favoritt hos meg, men jeg elsker å legge glitter med store korn som siste finish. Det gir en litt mer spennende og ballsy look.

Den siste tiden har det kommet en del glitterliner på markedet, og jeg kan anbefale de fra H&M. De er billige OG bra.