Felicia Noelle

Slik legger du matt leppestift

| 6. februar 2017   |   Kommentarer

The lady with the red lips

Om du hadde spurt meg hva slags sminke jeg ikke kunne levd uten, ville jeg svart matt leppestift. Røde, matte lepper er definitivt min signaturlook! Men selv om jeg elsker matt leppestift, har jeg slitt med teknikker for å påføre  en slik leppestift. Resultatet blir gjerne tørt og ujevnt. Jeg har lett høyt og lavt etter gode tips, og det ser ut som det har lønnet seg. Disse seks tipsene er rett og slett helt gull!

Eksfolier leppene dine

Leppene mine kan fort bli tørre og sprekke opp. Dette gjelder spesielt under vintertiden. Å eksfoliere leppene vil fjerne all tørr hud og døde hudceller. Etter min erfaring funker det fint med en god leppeskrubb som man kan lage hjemme. Et mye mer billigere alternativ er også å bruke et fuktig varmt håndkle. Alt du gjør da er å gni det forsiktig over leppene. Voila! Freshe lepper ftw! Eksfolierer du leppene først, vil leppestiften legges finere.

Legg en base

Som base påfører jeg en god leppepomade for å holde leppene fuktige og myke. Dette er også for at leppestiften skal gli lettere på.

Transparent lipliner

Noen dager er det enkelt å påføre en matt leppestift og andre dager funker det ikke. En god transparent lipliner kan holde fargen på plass. I tillegg til at leppestiften ikke «sklir» ut. Jeg liker å bruke Max Factors Color Elixir Universal Lip Liner. Den er lett og behagelig å påføre.

 

 

Påfør leppestiften med pensel

De fleste matte leppestifter mangler fukt i produktene. Dette føres til at leppene kjennes tørre og ubehagelig utover dagen. En av mine favoritter, Velvet Matte Lipstick, gir fuktighet til leppene. For mindre søl, påfør gjerne leppestiften med en pensel.

Sist, men ikke minst – putt fingeren i munnen!

Her er det bare å lage en stram «O», putte fingeren i munnen og trekke den ut igjen. Her fjerner man bort overflødig leppestift som ellers kan ende opp  med å sette seg fast på tennene.

Ta da!