Felicia Noelle

SLIK FÅR DU DET PERFEKTE BILDET

5. august 2016   |   Kommentarer

Sååååååå…

Beklager for en litt sånn der «clickbait-aktig» overskrift, men jeg får ofte spørsmålet om hvordan jeg får «perfekte» bilder på Instagram. Sykt enkelt! Jeg tar helt vilt mange bilder, velger og vraker, redigerer dem og slenger dem ut på sosiale medier. TADAAAAA!

Ok, på en mer litt seriøs undertone: Jeg er ikke sånn kjempeglad i å bruke mobilkamera, og foretrekker å drasse med meg speilreflekskameraet mitt hvor enn jeg går. Photoshoper superflott, men jeg liker faktisk å bare redigere alle bildene mine gjennomverdens beste redigeringsapp som jeg LEVER for. En forbanna app, liksom! Jeg har en god del tips for å vise hvor stor forskjell bildene blir etter litt miksing og triksing.

Her er to apper som er et must å ha!

AFTERLIGHT

Jeg kan på hånden på hjertet si at jeg IKKE kan leve uten denne appen. Det er en del som bruker bl.a. VSCO, men jeg er mye mer komfortabel med å bruke Afterlight. Bortsett fra alle filterne som finnes fra før, kan man også lage et filter som passer helt perfekt for bildene dine. Appen er enkel og ryddig. Det fine er at appen er helt gratis! (Finnes på App Store og Google Play.)

ADOBE PHOTOSHOP EXPRESS

Om du ikke skjønner Photoshop via pc/mac, kan man fint laste det ned over telefon. Appen har mye mindre egenskaper enn det selve programmet har, og dermed er det enklere å finne frem og lettere å bruke. Her kan man også legge på filtere, men man kan også fjerne bort ulike skavanker som kanskje kan få bildene dine til å se enda bedre ut. Photoshop Express er også gratis, og er tilgjengelig på App Store og Google Play.

Det er ikke alle som har et speilreflekskamera liggende rundt omkring, og bruker heller mobilkameraet. Hvordan i all verden skal bildene mine se opp som ordentlig kvalitetsbilder, sier du? Joda, det har jeg svaret på! (Håper jeg i hvert fall, haha.) Det finnes nemlig flere geniale tips som vil få mobilbildene dine til å se helt fantastiske ut.

5 GYLDNE TIPS FOR DEG SOM BRUKER MOBILKAMERA

1) Lys er din aller bestevenn. Jeg er veldig glad i bilder der jeg kan si «shit, det var et sinnsykt bra lys jeg tok det bildet der i!» Gode bilder skal bestå av god lys, de skal være klare og de skal være skarpe.

2) For iPhone-brukere er det bare å trykke lett på skjermen for å skape fokus. (Jeg antar at det er det samme for Android-brukere også.) Her kan man faktisk også justere lys, som er helt genialt.

3) Ta gjerne flere bilder slik at du har flere alternativer å velge mellom. Jo flere, jo bedre!

4) Hold kameraet stille slik at bildene dine blir HELT amazing.

5) Rens linsen med en ren klut for å få enda klarere bilder.


Jeg håper at disse tipsene kommer til stor hjelp. Legg gjerne en kommentar over flere redigeringsapper som er verdt å laste ned over telefonen, så skal jeg sannelig ta meg en titt! 

)