Jørgine Massa Vasstrand

Proppfullt av helsefremmende næringsstoffer!

20. februar 2017   |   Kommentarer

IMG_4487

Jeg har lest litt om bygg i det siste, og nylig begynt å bruke det selv. Det er alltid kjekt  med alternativer til ris, pasta og poteter. Dessuten er dette kornet proppfullt av helsefremmende næringsstoffer!

Bygg har et særlig høyt innhold av fiber, vitaminer, mineraler og antioksidanter. Blant annet inneholder bygg kostfiberet betaglukan som kan bidra til å senke kolesterolnivået, bedre tarmfunksjonen, samt dempe opptaket av raske karbohydrater i tarmen. Dette fører igjen til en jevnere blodsukkerstigning. Noe som kan være positivt for både diabetikere og for å forebygge diabetes.

Det er altså påvist en sammenheng mellom høyere inntak av betaglukaner fra bygg og forebyggingen av livsstilsykdommer. Mye tyder også på at bygg kan være forbyggende mot kreft i tykk- og endetarm.

Med andre ord… noe en absolutt bør inkludere i kosten!

Jeg kommer til å prøve å dele noen oppskrifter med denne kornsorten fremover, og begynner i dag med en super deilig biffsalat med byggryn♥

Mengdene får være opp til hver enkelt, men innholdet er som følger…

Byggryn 

Biffstrimler 

Salat 

Brokkolitopper 

Sukkererter 

Mozzarella 

Toppes med ferskpresset sitron, salt, pepper, og evt en skje med mager kesam♥

IMG_4475IMG_4485

Også dere… blir veldig glad om dere vil like FB siden min♥ Der legger jeg blant annet ut link etter hvert som nye blogginnlegg puliseres. Dere finner den her.

Jørgine♥