Karine Thyness

Tilbake til prinsessedrømmen

8. november 2016   |   Kommentarer

attends the pARTy! - celebrating 25 years of P.S. ARTS on May 20, 2016 in Los Angeles, California.

I dag har prins Harry bekreftet at han er kjæreste med Suits-stjerna Meghan Markle. Jeg slukte fire sesonger av den serien nesten ene og alene på grunn av denne damas tiltrekningskraft. Samboeren og jeg satt og måpte fra hver vår side av sofaen, og jeg er ganske sikker på at vi hadde en stille enighet om at det var verdt å ofre nattesøvn for å få se én episode til med Rachel Zane. Kveld etter kveld.

Og nå er det altså offisielt at hun er prinsens kjæreste, og med det samme kjente jeg at det traff meg i magen:
JEG HAR GLEMT AT JEG OGSÅ VIL BLI PRINSESSE!

Før hjernen svarer:
Ehhhhhhhhhhhhh, hvilken planet lever du på – du drømmer om å gro deg alveører og få tryllestav til jul også, eller?

Jeg hadde et ganske bredt interessefelt da jeg var liten, det strakk seg fra politikk på den ene siden til astrologi og håndlesing på den andre. Jeg var den eneste i klassen på barneskolen som hadde mine egne tarotkort. Jeg var også den eneste som løy meg opp i alder for å få bli med på møter med Rød Ungdom. Etter skoletid rev jeg ned retusjerte plakater, før jeg gikk hjem og leste om politisk historie og forsøkte å tyde min egen livslinje i håndflaten.

Hahahaha. Jeg har i hvert fall alltid hatt det gøy i mitt eget selskap.

Midt i min søken mot både det samfunnsviktige og det abstrakte, så ble jeg en ung og ivrig royalist. Tenk at det finnes slott med konger og prinsesser og gullkroner. På ordentlig. Selv om fornuften min alltid har stilt noen spørsmålstegn ved monarkiet, så har den romantiske dragningen vært sterk.

Faktisk så sterk, at jeg tidlig på nittitallet bestemte meg for at jeg aldri skulle ta undertøysbilder og at jeg skulle jobbe mye med veldedig arbeid. Hvorfor? Fordi jeg ville rigge meg til som er sterk kandidat til prinsesserollen, dersom det skulle dukke opp en mulighet. På denne tiden var nemlig den danske prinsen sammen med Malou Aamund, som tidligere i sin modellkarriere hadde blitt fotografert i undertøyet. Det ble et helsikes styr med de bildene. Det er ikke verdt det, tenkte jeg. Med et underforstått: skulle gjerne ha gjort det, egentlig.

Tidlig på nittitallet var jeg fortsatt et barn.

Refleksjon 1: Jeg var et spesielt barn

Refleksjon 2: Dobbeltheten i å rive ned retusjerte plakater samtidig som du ikke klarer å komme deg unna fascinasjonen for nittitallets supermodeller

Refleksjon 3: Å bestemme seg for å drive med veldedighet fordi det vil se bra ut i rollen som prinsesse for verdens rikeste land

… … … … … …

Det er mye ved monarkiet som er grunnleggende problematisk, synes jeg. Samtidig: Når jeg sparker jeg meg gjennom grått slafs på Karl Johan og plutselig får det gule slottet inn i sidesynet, så smiler jeg helhjertet av tanken på at det sitter en fyr der oppe som vi kaller Kongen. Og i dag har jeg et fint bilde i hodet av Rachel Zane som drikker te med dronning Elizabeth på Buckingham Palace.

Please, Netflix, gi oss en reality på dette! 

LOS ANGELES, CA - MAY 20: Actress Meghan Markle attends P.S. Arts' The pARTy at NeueHouse Hollywood on May 20, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Alberto E. Rodriguez/Getty Images)