Felicia Noelle

PINK MATTER

19. april 2017   |   Kommentarer

«Faen. Det er jo ikke en sånn rosafarge jeg så for meg»

Jeg har aldri likt rosa. Verken på plagg, vegger eller f.eks på kosmetikk. Jeg har alltid vært skeptisk for politiske grunner enn for de små grunnene. Likevel bestemte jeg meg for å gå mot meg selv, og prøve ut knallrosa akrylnegler. Jeg dro til neglesalongen, satt meg ned i stolen og lot tankene fly forbi. Så fikk jeg det store spørsmålet: «Hva slags farge ønsker du på neglene dine?» ROSA. Nå skal jeg faen meg har knallrosa negler. Fargen som jeg knytter til med det meste. Fra den rosa sløyfen som symboliserer kreft, til markeringstusj i rosa. Fargen som skal representerer feminitet. Fargen som setter kjønn i boks. Fargen som skriker oppmerksomhet. Fargen som får deg til å skille deg ut fra mengden. Fargen jeg egentlig ikke liker.

Om jeg skal være helt ærlig, så begynte jeg å nøle sekundet det ble påført en knallrosa farge på de kunstige neglene mine. «Helvete, så rosa de ble da!» mumlet jeg for meg selv. Jeg humret litt over min egen reaksjon, og tenkte: «Nei, nå prøver jeg noe nytt!»

Jeg tror jeg vender meg til dem på mange måter. De får min mørke hud til å gløde enda mer. De passer kanskje ikke til enhver antrekk, men man legger merke til dem. De får meg til å skille meg ut på en eller annen måte, og det liker jeg.

Kanskje jeg skal teste ut rosa litt mer?