Hanna Sundquist

Tipp topp veggis-pai

5. oktober 2017   |   Kommentarer

Pai er undervurdert, altså!

Denne varianten har jeg dilla på. Feta og squash bakt i ovnen over en nydelig pai, mmmmh … <3 Del middagsgleden med meg, du også!

 

Pai med squash og feta

1 pai

Du trenger:
Bunn:
1 dl fint speltmel
1 dl sammalt speltmel
1 dl vann
2 ss olivenolje
1 klype salt
Fyll:
6 egg
1 løk
150 gr fetaost
1 neve haket basilikum
1 neve hakket rosmarin
1 squash
1 ts pepper
1 ts chilipulver
Cherrytomater til topping

Slik gjør du:
Bunn: Bland alle ingrediensene godt i en bolle. Blir deigen litt for løs, tilsett mer mel. Den skal akkurat slippe bollen og ikke være for tørr. Fyll: Riv squashen med rivjern. Finhakk løken og urtene. Ha det i en bolle sammen med eggene og krydderet. Skjær fetaosten i små terninger og bland oppi. Klem ut deigen i en paiform og hell oppi fyllet. Pynt med squashskiver og cherrytomater. Evt noen auberginskiver og litt mer urter. Stek i ovnen på 180 grader i ca 30 minutter til fyllet har blitt fast.

 

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)