Felicia Noelle

Music mondays

31. oktober 2016   |   Kommentarer

God mandag!

Hvordan er mandagen din i dag? Blå? En av de få tingene som får meg til å komme meg gjennom en typisk blå-mandag, er musikk. Jeg elsker å starte dagen med en låt som kanskje vekker deilige sommerminner, eller ha på en låt som passer perfekt til humøret mitt. Noen ganger vil jeg være Oslos kuleste dame med Beyonce på ørene, og noen ganger er det ubeskrivelig deilig å ha psykadelisk drømmerock med Tame Impala.

Trenger du å gjøre mandagen din litt lysere? Her anbefaler jeg fire flotte låter som er deilig å høre på!

Til deg som vil ha en låt til å jobbe til: Lone x Jaded

Dette er en låt med få ord. Eller ingen ord i det hele tatt, for å poengtere det. Lone er en av de få musikerene som spiller veldig mye på følelser og måten man kjenner melankoli. Jaded er en av låtene som passer fint i den beskrivelsen. Låten har evnen til å tømme hodet ditt, og fylle den opp med deilig elektronisk fryd fra en annen verden. Jeg lover at du kommer til å få så mye unnagjort minuttet du setter på albumet «Reality Testing».

Til deg som vil kjenne litt på høstfølelsen: Solange x Rise

Kjære Solange Knowles, hvorfor er ikke denne låten lenger? A seat at the table er uten tvil årets viktigste plate, og årets mesterverk i 2016. Det er helt klart at dette ligger i blodet til Knowles-søstrene. (Hun andre er sjølveste Beyonce, btw.) Selv om jeg er nærmest besatt av dette albumet, er det åpningslåten som setter et dypt spor i hjertet mitt. «Rise» er låten som oppmuntrer deg når du har en litt tyngre dag enn det man har til vanlig. Jeg skulle virkelig ønske at låten var mye lenger! Vi faller, vi gjør feil, men gi deg selv en sjanse til å komme ut av det som en vinner. Oppløftende, ikke sant?

Til deg som vil føle deg som Norges feteste person: Keith Ape x It G Ma (jose pen Opus remix)

Bad ass er det aller første jeg tenker på når jeg setter på årets beste (og kanskje lengste) remix av sør-koreanske Keith Ape. Som en deltidselsker av superdårlig hip-hop, falt jeg pladask for den 14 minutters låten. Orker du ikke å sløse 14 minutter av diverse rappere som skryter om hvem som er best? Greit, men føl deg litt bad ass fra 04:17 – 06:11. Du kommer til å smelte.

Til deg som savner sommeren: Jamie XX – Far Nearer

Før Kygo og uttrykket «tropisk-house», fantes låten «Far Nearer». Låten minner meg om et varmt strøk fylt med palmer, hvite strender, deilig mat, masse tropiske drinker og en hunk som man kan dele denne flotte opplevelsen med. Eller et par gode venninner, hehe. Selv om du sitter å venter på bussen i regnfylte Norge, kan du drømme deg bort til varme Maldivene med denne låten.

)