Det Nye

Moteproffenes beste antrekksideer

30. august 2017   |   Kommentarer

Et knippe av landets råeste moteproffer gir deg sine ultimate stylingtips for høsten.

Celine Aagaard

Journalist, konsulent og driver av nettstedet Envelope.no

SIGARETTBUKSER
Til høsten tror jeg på nøkkelplagg som kan skape ulike silhuetter ved en enkel og delikat styling og med materalmiks som er spennende, og med tilbehør som gir det lille ekstra til antrekket. Du trenger ikke mer enn en garderobe bestående av basefavoritter som du mikser og matcher på ulikt vis. Sesongens favoritter er sigarettbuksen som er smal nede, den lange frakken som kan brukes åpen eller med et belte rundt, silkeskjerfet og en oversized veske som sett på catwalken hos Céline. Jeg elsker også den oversized herredressen som kan brukes med skjorte inni, en høyhalset genser, T-skjorte eller rett og slett bar hud stylet med høye hæler. Lag på lag-trenden fortsetter også denne høsten, med et androgynt uttrykk jeg liker godt! La deg inspirere av trenden og gjør det til din egen stil.

 

Tine Andrea Lauvli

Blogger på thefashioneaters.com

BRA I BOMULL
Er det ett plagg jeg kommer til å bruke mye i høst, så er den androgyne bomullsbuksen. Gode og behagelige fargetoner med det litt videre snittet. Vi ser disse oftere i kolleksjonene, og det er et type plagg som aldri har forlatt motebildet. Disse passer til enhver anledning, uansett om du er på jobb eller skal på fest. Bruk et belte om du vil markere midjen, og lek deg med tilbehør. Sammen med en digg, strikket genser eller en fresh skjorte så resulterer det i en look som både er tidløs, anvendelig og ikke minst litt røffere. Så sjekk ut skapet til brosjan, pappa eller onkel, kanskje du finner noen skatter?

Sunniva Hartgen

Stylist

SILKEBÅND!
Verdens enkleste detalj. Knyt det rundt halsen, stramt eller løst – alt etter hva du liker. Bytt det ut med skolisser, flett det inn i ermene på en chunky strikkegenser til sommerkvelden for en ekstra detalj. Knyt det rundt hestehalen eller hårknotten, rundt håndledd, eller lag en sløyfe rundt anklene og ta på deg sneakers. Som du skjønner er det 100 måter å gjøre det på, og kun din egen kreativitet som stopper deg. Silkebånd finner du for eksempel på hobbybutikker i alskens farger og tykkelser.

Rubi Sørvik

Stylist, moteekspert i Det Nye og redaktør hos contentbyrået Sempro

LAG PÅ LAG
Denne høsten blir en forlengelse av motebildet vi har sett i sommer, som jo er fantastisk da alle trendplaggene i garderoben får lenger levetid. Layers holder stand og dekonstruksjon er fremdeles superhot, og mitt favoritt-stylingtriks. Detaljer som jeg er helt opphengt i nå er de søte viktorianske halsene med rysjekant, de høye støvlettene som rynkes rundt anklene i ren 80-tallsånd som hos Isabel Marant og Saint Laurent og ikke minst brede belter (!). Jeg elsker også de overdrevne silhuettene med brede skuldre og markert midje som blant annet Jil Sander viste. En blazer og et par dressbukser blir min viktigste investering til høsten – øverst på ønskelista står et lekkert, matchende sett i 70-tallsinspirerte ruter.

 

Cathrine Børter

Designer for Fall Winter Spring Summer

SUPERSTRIKK
Personlig synes jeg det er litt vanskeligere å kle seg når høsten og vinteren kommer. Du vil se kul ut, men kulden preger ofte valg av klær, og du blir gående litt kjedeligere kledd. En trend jeg derfor kommer til å hive meg på og trykke hardt til brystet er strikk og lounge wear-stilen! Strikk har jo vært utrolig viktig i motebildet flere sesonger nå, og jeg tror vi bare kommer til å se det mer og mer. Komfortabel og chic samtidig. Helt perfekt. Jeg har allerede plukket ut mitt favorittsett fra Fall Winter Spring Summer, i en nydelig dus rosa farge, så nå kan høsten bare komme.

 

Se flere antrekksideer fra flere rå moteproffer i nyeste Det Nye som er i butikk nå.