Jørgine Massa Vasstrand

Men ikke hvem som helst får være med i gruppen!

5. oktober 2017   |   Kommentarer

I går kveld, etter å ha vært på en helt nydelig løpetur på Emblemsfjellet med litt for lite mat i magen, satte vi nesa mot butikken med det samme vi kom til bilen!  Ihjælsultne hele gjengen, tømte vi like så godt ferskvaredisken på Spar før vi plukket med oss flere kilo smågodt.

Noen timer senere ble alle i sofaen rammet av det samme ubehaget. Ikke influensa nei, men smågodtsjuka! Om du ikke vet hva jeg snakker om, har du mest sannsynlig et litt «sunnere» forhold til godteri og snacks enn det jeg og min familie har. Vi spiser ikke til vi har fått nok, vi spiser til det er tomt. Og det innebærer som oftest e-stoffoppstøt, oppblåst mage, lett kvalme og helt fullstendig knekken.

Og det var da jeg lå i fosterstilling med mageknip at jeg fikk innfallet om godtestreik!

Jeg hadde håpet å få med meg resten av familien, men de lot seg ikke overtale… og dessuten hadde de ingen tro på at jeg skulle klare å være avholdende til 01 desember. Forståelig nok. For det er jo absolutt ikke første gang jeg setter i gang slike prosjekter, men gjengangeren er at jeg alltid er førstemann som bryter, og som på en eller annen måte klarer å overtale alle andre til å også bryte. Selv om det var min idé i utgangspunktet.

Men denne gangen skal det bli andre boller!

Kan begynne med å dele min motivasjon for å gjennomføre dette:

  • Jeg overspiser hver eneste gang sukkerholdige matvarer blir plassert foran meg og spiser som om det skulle vært mitt siste måltid hver eneste gang. Denne vanen ønsker jeg å legge av meg, og ser ingen annen løsning enn å kjøre kroppen gjennom en liten sukkerdetox. For jeg er jo helt klart avhengig og evner på ingen måte å begrense meg til et akseptabelt inntak.
  • Det må kunne gå an å kose seg uten å stappe kroppen full av usunn mat! Jeg har et ønske om å bli flinkere til å diske opp sunnere alternativer som på en eller annen måte skiller seg fra hverdagsmat men som fortsatt skaper litt ekstra kos og hygge til helgene!
  • Og det hadde vært digg å lagt seg på en lørdagskveld uten å ha så vondt i magen at jeg knapt vet hvordan jeg skal legge meg i.
  • Jeg vil vise meg selv at jeg kan. Teste ut om jeg virkelig vil.

Så… hva er planen:

Jeg skal opprette en lukket Facebookgruppe for de som vil joine meg på denne godtestreiken! Her skal vi motivere hverandre, komme med forslag til sunn kosemat om vi har noen… og ja, kort fortalt…. lide oss gjennom dette i felleskap!  Forhåpentligvis vil vi bli litt flinkere til å begrense mengdene med godteri og snacks når perioden er over. Kanskje vi klarer å holde det til en dag i uken, og mest sannsynlig vil vi ha flere og sunnere kosematalternativer å velge mellom når behovet melder seg.

Men ikke hvem som helst får være med i gruppen! Dette er kun for ekstremt dedikerte godtestreikere som virkelig har planer om å gjennomføre!! Om du sprekker, må du forlate gruppen umiddelbart og da er det ingen vei tilbake!

Når du ber om tilgang til  gruppen, aksepterer du også reglene:

Fra i dag og frem til 01 desember skal jeg ikke spise: 

Boller, kaker, kjeks, potetgull, smågodt, sjokolade og brus!!!!!! 

Om du vil være med, ber du om tilgang HER!

Hilsen en veldig motivert Funky! 😉