Nora Angeltveit

Klarer du å gå uten sminke?

21. april 2017   |   Kommentarer

 

Jeg laget akkurat et innlegg om hvor mye jeg elsker og er avhengig av sminke. Men det er viktig å snakke om det å kunne gå uten også!

Vi bruker sminke til å fremheve det vi liker best ved oss selv, eller til å dekke over det vi kanskje ikke liker så godt. Poenger er at vi vil føle oss bra.

Etter å ha startet i ny jobb ville jeg gjøre et bra inntrykk og se bra ut for mine nye kollegaer. Problemet er bare det at jeg går med full festsminke hver eneste dag nå! Før var det helt motsatt, da kunne jeg slenge på meg litt solpudder og maskara, før jeg løp ut døren. Jeg savner den følelsen jeg fikk i helgene, når jeg skulle noe spesielt og virkelig kjørte på med full foundation, highlighter, leppestift og hele pakka – herregud, så fin jeg følte meg da. Nå ser man ikke forskjell på helg og hverdag lenger.

Jeg har flere venninner som ikke klarer å gå til butikken for å kjøpe melk uten å ta på seg sminke først, da må man være litt obs på å ikke la sminke ta helt over livet ditt. Det kan bli skikkelig slitsomt!

Som vi alle ser har sminkeindustrien tatt helt av i det siste. Det samme med filter og redigeringsprogrammer som gjør at du konstant ser bilder av jenter med perfekt hud og sminke. Selvfølgelig er det vanskelig å holde seg unna.

Mitt nye mål er i hvert fall å klare å trappe ned litt og fortsatt føle meg komfortabel. Det finnes så mange positive ting med å gå uten sminke: Det er kjempebra for huden, gutter setter pris på jenter som ikke overdriver bruken, og som sagt kan du føle deg som en prinsesse når det først skjer noe spesielt!

Jeg har samlet på noen gode tips til hva du kan gjøre for å føle deg bedre usminket:

– Pass på å ha velpleid hud, personlig bruker jeg mer penger på hudpleie enn sminke. Peel huden jevnlig og bruk gode ansiktsmasker så huden stråler mer. Føler du deg veldig blek og gusten i huden, kan du kjøre på med litt selvbruning på ansikt og hals. Det er MYE bedre enn å ta solarium!

– Mange synes det verste er å kutte ned på bruken av sminke på vipper og bryn – spesielt hvis de er lyse. Det jeg pleide å gjøre er å farge de med permanent farge hjemme. Funket kjempebra!

– Start hver dag med å trappe ned på en ting istedenfor å kutte ut helt plutselig. Da blir det plutselig så uvant.

Men for alle del: Om du faktisk vil bruke tid og penger på å sminke deg perfekt hver dag, så gjør for all del det, det er ditt valg. Det viktigste er å føle seg bra og komfortabel!