Nora Angeltveit

Klarer du å gå uten sminke?

21. april 2017

 

Jeg laget akkurat et innlegg om hvor mye jeg elsker og er avhengig av sminke. Men det er viktig å snakke det å kunne gå uten også!

Vi bruker sminke til å fremheve det vi liker best ved oss selv, eller til å dekke over det vi kanskje ikke liker så godt. Poenger er at vi vil føle oss bra.

Etter å ha startet i ny jobb ville jeg jo gjøre et bra inntrykk og se bra ut for mine nye kollegaer. Problemet er bare det at jeg går med full festsminke hver dag nå! Før var det helt motsatt, da kunne jeg slenge på meg litt solpudder og maskara så løpe ut døren. Jeg savner den følelsen i helgene når jeg skulle noe spesielt og virkelig kjøre på med full foundation, higlighter, leppestift og hele pakka- Herregud så fin jeg følte meg da. Nå ser man ikke forskjell på helg og hverdag lenger.

Jeg har flere venninner som ikke klarer å gå til butikken og kjøpe melk uten å ha på seg sminke først, da må man være litt observant på å ikke la sminke ta helt over livet ditt. Det kan jo bli skikkelig slitsomt!

Som vi alle ser har jo sminkeindustrien har tatt helt av i det siste. Det samme med filter og redigeringsprogrammer som gjør at man  konstant ser bilder av jenter med perfekt hud og sminke. Selvfølgelig er det vanskelig å holde seg unna.

Mitt nye mål er i vært fall å klare å trappe ned litt og fortsatt føle meg komfortabel. Det finnes så mange positive ting med å gå uten sminke: Det er kjempe bra for huden, gutter setter pris på jenter som ikke overdriver bruken, og som sagt kan man føle seg som en prinsesse når det først skjer noe spesielt!

Jeg samlet også noen gode tips til hva man kan gjøre for å føle seg bedre usminket:

Pass på å ha velpleid hud, personlig bruker jeg mer penger på hudpleie enn sminke. Peel huden jevnlig og bruk gode ansiktsmasker så huden stråler mer. Føler du deg veldig blek og gusten i huden kan du jo kjøre på med litt selvbruning på ansikt og hals. Det er MYE bedre enn å ta solarium!

Mange syns det værste er å kutte ned bruk av sminke på vipper og bryn spesielt hvis de er lyse. Det jeg pleide å gjøre er å farge de med permanent farge hjemme. Funket kjempebra!

Start hver dag med å trappe ned på en ting istedenfor å kutte ut helt plutselig. Da blir det plutselig så uvant.

Men for alle del: Om du faktisk vil bruke tid og penger på å sminke deg perfekt hver dag, så gjør for all del det, det er ditt valg. Det viktigste er å føle seg bra og komfortabel!