Marie Wolla

Hvorfor er du så mye alene?

30. september 2017   |   Kommentarer

Lørdagsdaten; en god bok og et glass rødvin

Det begynner å tikke inn bekymringsmeldinger. Hvorfor er du så mye alene? Har du ikke noen å være sammen med i helgene? spør pappa. Jo, det har jeg. Mine nærmeste venner betyr alt for meg og mitt sosiale liv gir meg veldig mye glede. Jeg blir så inspirert av å snakke med mennesker rundt meg, og det beste jeg vet er når samtalen er så bra at tiden slutter å eksistere. Du vet de samtalene der dere prater om alt mellom himmel og jord – og så er plutselig klokka fire på natten? Det er samtaler som er verdt å leve for.

Så hvorfor ringer du ikke opp en venninne du kan henge med da? Det er jo lørdag! Selv om jeg elsker å snakke med andre mennesker, så er det én annen ting jeg er veldig avhengig av for å fungere i hverdagen; alenetiden min. Jeg er selvfølgelig ikke alene hver eneste helg, men i de periodene der tankene mine kjører på høygir, så har jeg et behov for å låse meg inne i leiligheten, helle opp et glass med rødvin og høre på favorittmusikken min.

Mange velger å kalle meg for en einstøing, men i min verden er kunsten å trives i sitt eget selskap en egenskap jeg er veldig takknemlig for. For meg er det en betryggende følelse å vite at jeg har nære mennesker jeg kan snakke med når jeg trenger det, men også at jeg finner en glede ved å være alene i de periodene der jeg trenger en pause. Og en pause er akkurat det jeg trenger nå. Så kan jeg våkne opp igjen på mandag med ny energi!