Christina Fraas

Hva med å bo i en kirke, midt i Oslo?

13. oktober 2017   |   Kommentarer

På visning i Gamlebyen menighetshus


Da jeg så denne annonsen på Finn, la jeg med EN GANG ut en status på Facebook hvor jeg spurte vennene mine om kreative måter å skaffe 16 millioner på – ASAP. Altså, for en mulighet? Forslagene jeg fikk, var alt fra å skaffe en sugardaddy, hvitvasking av penger, salg av nyre på svartebørsen, til flakslodd og flaskepant.

Ganske små synder å betale for å bo i en kirke midt i hovedstaden spør du meg!Uten å gå til kriminelle tiltak bestemte jeg meg hvertfall for å gå på visningen. For et sinnsykt kult sted! Storsalen er fredet, men bygget har en egen leilighetsdel hvor det nå bor en kunstner. Meninghetshuset brukes som atelier og har en veldig urban, kul, atmosfære. Som annonsen sier «Med litt hjelp fra oven, diverse arbeidskraft og kapital, vil dette kunne bli en helt unik eiendom å eie«. Indeed!

Vi listet oss rundt i gangene under menighetshuset. Brukte lommelykt for å oppdage små kriker og kroker. Så på trykket kunst og fargerike malerier. Vi fant til og med et elgehode! Ingenting er som å starte helgen med stor kaffe og oppdagelsesferd.

Jeg tror jeg har nok med å renovere Kirsebærhagen, men man skal jo aldri slutte å drømme! Og jeg kan definitivt se for meg et avslappet te-selskap, med 50 av mine nærmeste venner i kirkesalen hvor det er 10 meter under taket.

Gleder meg til å se hvem som kjøper det!