Pia Seeberg

Enkel og proteinrik thaisuppe med masse grønnsaker

9. oktober 2017   |   Kommentarer

Dagens #matmandag ble mekket på kjøkkenet her forrige uke, og herre jemini, så digg den er! I tillegg inneholder den masse sunne, gode ingredienser som bidrar til å holde kropp og immunforsvar i sjakk, som friske gulrøtter, paprika, lime og hvitløk. Kyllingen sikrer proteininnholdet, og ris eller nudler, for ikke å snakke om grønnsakene, gir deg de gode karbohydratene du trenger. Og fett fra kokosmelka da – den komplette middag dette her, med andre ord.

Til en middag for to til tre personer (eventuelt lunsj dagen derpå) trenger du.. 

  • 2 gulrøtter
  • 1 boks kokosmelk
  • 1 paprika
  • Saften og skallet fra 1/2 lime
  • Curry paste, grønn eller rød, 2 spiseskjeer
  • 1 rødløk
  • 1 boks babymais
  • 400 gram kylling, svin eller kalkun
  • Soyasaus
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 chili
  • 1 teskje sukker (kan sløyfes)
  • Ris eller nudler

Slik gjør du 

  • Begynn med å skjære kjøttet i skiver, og stek til den får en gyllen skorpe.
  • Ha litt olje i en kjele, og fres hvitløk og løk til det har fått litt farge. Deretter tilsetter du Curry Paste, cirka 2-3 spiseskjeer. Rør godt om, og stek 1-2 minutter til.
  • Når dette er blandet godt tilsetter du 1 boks kokosmelk og cirka 1 dl vann. La det hele småkoke i cirka 10 min.
  • Kok opp ønsket mengde ris/nudler.
  • Tilsett babymaisen og gulrøttene i gryta – del de gjerne opp i staver.
  • Riv av skallen på den halve limen, og tilsett deretter juicen.
  • Tilsett paprika, 1 teskje sukker og 2 spiseskjeer soyasaus (eventuelt smak deg frem med sistnevnte. Rør det hele sammen, og la det putre noen minutter.

Og voilá, middagen er klar! Denne middagen smakte utrolig godt, og det samme mente mannen – vi bruke risnudler til, men her kan man velge og vrake. Kan nok tenke meg at også hvitløksbagutter er en sikker vinner til denne.

Dagen i dag har gått med til en morgentur i høstsola, innspilling her i heimen, samt et møte. Nå skal jeg jobbe meg ferdig på pc´en, samt spise litt lunsj nummer to, før jeg skal ha kunder i hele ettermiddag. Det gledes! Håper du tester denne oppskriften, og får en nydelig middag – som du ser tilsatte jeg litt spinat på toppen av det hele, bare for å booste næringsinnholdet enda litt til. Nam!

God middag, sprekis!