Nora Angeltveit

Hva er best: Dyr eller billig sminke?

29. september 2017   |   Kommentarer

Er dyrt alltid best? Hvilke produkter bør du investere i? Og hvilke kan du kjøpe billig?

De rimelige merkene har blitt helt rå for tiden! Det blir sterke konkurrenter til de eksklusive. Det som er litt morsomt er at de billige merkene ofte er tidligere ute med nye trender fordi de gjerne har en yngre målgruppe.

Enkelte produkter kan du kjøpe billig og bra, mens andre produkter lønner det seg kanskje å investere litt ekstra i. Jeg pleier å følge denne huskeregelen: Produkter som skal ligge lenge på huden kan være dyrere, mens produkter som bare skal skylles av igjen godt kan gjerne være billigere!

Disse produktene kan du investere mer i:

Først og fremst ville jeg invesert i en god fuktighetskrem. Mine favoritter er Clains Hydra-essential og Biotherm Everplump. Begge gir masse fukt, og er perfekte å legge før makeupen. Hvis du er over 25 år ville jeg i tillegg kjøpt en god øyekrem.

Primer skal ligge lenge på huden, så her kan du også kjøpe en av god kvalitet. Youngblood’s primer er mineralbasert og inneholder plantestoffer som ligner på silikon. Den er veldig bra for huden, men har en ganske høy prisklasse.

Når det kommer til foundation bør du velge en uten mineralolje. Det kan tette porer og gjøre at huden ikke får «puste». Mineralolje er ofte i de rimeligere foundationen fordi det er billigere å produsere. Bare Minerals sine flytende foundation innholder kokosolje som i tillegg er pleiende for huden.

Highlighter er et «must» dette året, og jeg klarer ikke leve uten Dior Nude Air Luminizer eller Urban Decays After glow. Noen mener at Nyx sine highligtere er helt fantastiske. Jeg har ikke funnet en riktig tone i den. Derfor ikke testet den ut ennå.

Siste finish på huden er ofte et transparent pudder eller et mer dekkende pudder. Personlig bruker jeg den klassiske Bare Minerals original pudder, eller Youngbloods løs pudder. Begge er minerlbasert, innholder naturlig solfaktor, og egner seg veldig bra til sensitiv hud.

Mine forslag er å eventuelt investere i:

 • Fuktighetskrem
 • Foundation
 • Pudder
 • Primer
 • Highlighter

Disse produktene kan du spare penger på: 

Jeg har testet uendelige maskaraer og kommet frem til at billige er minst like bra som de dyre! Min favoritt for tiden er Max Factors Lash Crown maskara. Den separerer, gir lengde, volum og vaskes lett av. Husk at maskaraer skal helst byttes ut hver tre måned på grunn av hygiene. Derfor er det ideelt å få en rimelig favoritt.

Mine favoritt-lipglosser er ofte av rimelige merker: Nyx, Max Factor, L´Oréal; her har du mange å velge mellom! Selvfølgelig ser YSL eller Chanel sin lipgloss en mer eksklusiv flakong og ser mer innbydende ut, men kvaliteten vil jeg påstå er nesten det samme.

Når det kommer til concealer er jeg sjelden veldig fornøyd uansett merket. Nå for tiden bruker jeg Nyx sin HD Concealer – denne er helt super, i vært fall for den prisen!

Billig neglelakk er minst like bra som dyr! Skal jeg være helt ærlig syns jeg faktisk noen er bedre! Merker som Essie, Lakur og O.P.I  helt rå. Både har de de nyeste trendy fargene, med den sitter også veldig godt på.

Øyenskygge er jeg frem og tilbake hva man bør velge. Nå for tiden bruker jeg nesten bare den nye HEAT paletten til Urban Decay. Urban Decay er verken det dyreste merket eller det helt billigste, men denne paletten er uansett verdt alle penga spør du meg. Hvis du benytter deg av en god base før øyenskyggen sikrer du at de aller fleste øyenskygger sitter bra på, nesten uansett hvilken du velger.

Spar penger på: 

 • Maskara
 • Øyebrynspenn
 • Øyeskygger
 • Lipgloss
 • Concealer
 • Neglelakk

Couture Palette fra YSL  Kr 549,-  Masterpiece Nude Palette fra Max Factor kr 175,-

Disse har ganske lik konsistens og resultat, men prisen er veldig forskjellig! YSL sin boks er mye eksklusiv i tillegg til at den har speil, men selve øyenskyggen blir ganske lik i resultatet.

Liquid Glow Highlighter fra Anastasia, kr 295. Master Strobing Liquid highlighter fra Maybelline, kr 99.

Flytende highlighter som er enkle å påføre og gir samme resultat. Anastasia sin er litt mer gylden, imens Maybelline sin er mer rosa skimmer. Begge to er kjempebra.

BareMinerals BareSkin Serum Concealer, kr 429. NYX Professional Makeups concealer, kr 79.

Veldig stor forskjell i pris på disse. Må si jeg elsker begge to. Bare Minerals har mye mer pleiestoffer i sin concealer, men hvis man ser bort i fra det er samme resultat. Begge dekker som de skal og har mange fine fargetoner. Jeg ville heller gått for NYX sin når den har en så god pris.