Felicia Noelle

DIY: Slik lager du jeans med frynser

29. november 2016   |   Kommentarer

«Shit, jeg trenger noen kule jeans» sa jeg til meg selv her om dagen. Jeg benyttet anledningen og fant noen fete (og noen billige) jeans under Black Friday. Jeg lette høyt og lavt, men fant ikke buksene som jeg har tenkt på i evigheter: FRYNSE-JEANS! Til slutt fant jeg dem på Zara, men kom frem til at jeg ikke skulle bruke 400 kr på bukser som jeg kunne lage selv.

Etter å ha lett på Pinterest etter den perfekte DIY og øvd meg på diverse jeans, har jeg endelig funnet oppskriften som funker knallbra for meg.

STEG 1:
Her er det å finne frem saksen og et par gamle jeans. Jeg har valgt å ta mine elskede jeans fra Weekday.

STEG 2:
Legg buksebena sammen og finn ut hvor mye du vil å klippe av. Om du er veldig opptatt av å få buksebena rette, er det greit å bruke en linjal. Marker med kritt hvor du skal klippe og klipp etter markeringen.

STEG 3:
Klipp av buksebena etter ønsket lengde. Jeg bruker en sprettekniv for å rive opp sømmen på begge sidene av buksebena. Du må ta stilling til hvor langt opp du vil rive opp.

STEG 4:
Nå er alle sømmene borte og jeg er klar for å lage kule frynser. HURRA! Jeg bruker en pinsett for å ta bort de hvite trådene. Fordi trådene er lagt både horisontalt og vertikalt, kan det være litt vanskelig å fjerne dem. Bruk gjerne sprettekniv eller pinsett og dra ut trådene som går horisontalt.

STEG 5:
Fortsett å dra ut tråder som går horisontalt helt til du får de frynsene du ønsker deg.

STEG 6:
Gi deg selv en «high five!» Du har laget tidenes feteste bukser!