Hanna Sundquist

Digge gulrotvafler

22. september 2017   |   Kommentarer

OMG! Jeg har skikkelig vaffeldilla, og har funnet ut at nesten alt kan «vaffles». Vafler trenger nemlig ikke å være synonymt med kaffekos, rømme og syltetøy. Ja, det er konge det også, men har du testet å lage mer mettende vafler? Denne oppskrifta inneholder gulrøtter som gjør godbitene enda saftigere. Hvis du er skikkelig gira, kan du prøve deg på rødbethummusen også. Sunt og DIGG!

10 vafler
Du trenger:

Vaflene:
4 egg
3 gulrøtter
2 dl havregryn
2 dl valgfritt mel. (vi brukte bokhvetemel, og glutenfrie havregryn)
6-7 dl vann
1/2 ts salt
1 ts kanel
2 ts gurkemeie (kan sløyfes)
1 ss kokossukker eller honning

Rødbethummus:
1 rå rødbet
1 pk (400 gr) kokte kikerter
1/2 dl olivenolje
1/2 sitron – kun saften
1 neve frisk persille (kan sløyfes)
1/2 ts salt

SLIK GJØR DU:

Vafler:

Visp eggene luftige, tilsett revet gulrøtter, mel, krydder og vann og visp godt til det er en jevn røre. La røren stå i kjøleskap i minst 30 minutter før du steker de i vaffeljern. Røren skal være ganske tykk, regulerer litt etter den har stått litt med mer vann eller mel hvis det trengs.

Rødbethummus:
Kjør alt i en blender til du får en jevn og tykk dipp konsistens. Smak til med salt og sitron.

Tips!
Vil du spare litt tid kan du putte alt oppi en god blender og kjøre til tykk, jevn røre. Kutt i så fall gulrøttene i grove biter.

(Av: Mia Eckhoff og Irina Smit Foto: Linda Krabberød)