Karine Thyness

4 produkter som ikke bullshitter deg

22. februar 2017   |   Kommentarer

Jeg kan vel si det sånn:

Opp gjennom årene har jeg testet min dose skjønnhetsprodukter.

Jeg vet ikke helt hvor det kom fra, for jeg vokste opp i et hjem der jeg lærte at Vaselin funker strålende som håndkrem, lipgloss, sminkefjerner, brynsgelé, you name it. Likevel ble jeg hun som innførte sminkerutiner for venninnegjengen på barneskolen (minimum pudder og maskara hver dag) og jeg tok meg en uutholdelig ekstrajobb på ungdomsskolen fordi jeg hver tredje time visste at jeg hadde tjent nok til å kjøpe en ny Lancôme Juicy Tubes.

La oss ta et øyeblikk og minnes disse rakkerne:

Slik ballet det på seg, og på noen av tenåringsbildene mine er det vanskelig å se det hvite i øynene mine, såpass sotet ble den looken etterhvert.

Og så begynte jeg å jobbe som journalist i Det Nye, og da kommer det produktnyheter inn døra som skal testes før redaksjonen eventuelt omtaler nyhetene. Så selv om jeg ikke er en ekspert, så er denne kroppen blitt smurt inn med det meste på markedet opp gjennom tidene, og da lærer man seg et par ting:

1: There´s a lot of bullshit out there

2: Keep your friends close (and forget the part about the enemies)

Jeg har bingewatcha The Affair de siste dagene og har begynt å tenke med Alisons myke stemme i hodet mitt. Alle må se den serien. Men over til venna mine:

Fire produkter har æresplassering på badehyllen min, og dette er produkter jeg nå føler at jeg er ganske avhengig av. De gjør ansiktet mitt så mange tjenester.

Først ut er Isadora Face Sculptor i 02 Cool Pink. Dette varierer sikkert fra fjes til fjes, men for meg er denne palletten helt overlegen. Rougen er den perfekte, varme rosafargen. Og highlighteren og det matte solpudderet gjør det enkelt å drive med litt hverdagscontour. You only live once, sant? Og så er den helt skremmende drøy i bruk, jeg tør ikke si høyt hvor lenge jeg har hatt min.

Jeg ble nysgjerrig på Origins VitaZing Energy-boosting moisturizer with Mangosteen da den tredje makeupartisten på rad smurte meg inn med den på shoot. Og det er en slags farget dagkrem, den er hvit når du tar den ut av tuben, men får farge når den smøres på huden. Jeg vil ikke si at den dekker ujevnheter noe særlig, men den gir et snev av jevnhet til huden og ikke minst så gir den skikkelig glød. Altså, det er mange produkter som lover glød, men dette er et av få som jeg opplever at virkelig fikser magien. Jeg er egentlig en av dem som går med ganske dekkende foundation hver dag, men med denne føler jeg meg skikkelig frisk og fin i fejset uten noe annet på.

Jeg kjøpte min første originale Eight Hour Cream da jeg var 12 år og leste om en motevisning der alle modellene var smurt inn med «mirakelkremen» fra topp til tå, og siden den gang har jeg smurt den inn i hele trynet mitt hvis jeg er sliten i huden. Er det flere som har det slik at de noen ganger kan kjenne i ansiktet på kvelden at man kommer til å være litt styggere enn til vanlig neste dag? Jeg har et sånt ansikt som finner på mye rart, jeg kan få kviser, kan plutselig bli tørr, noen dager er øynene helt hovnet opp hele dagen – det er alltid litt spennende å se seg selv i speilet på morgenen, da. Og når jeg kjenner på kvelden at neste dag blir terningkast tre-fjes, da har jeg alltid sovet med Eight Hour på natten. Jeg var derfor entusiastisk da de kom med en egen nattkrem, så nå går det i Elizabeth Arden Eight Hour Nighttime Miracle Moisturizer, og jeg mener å ha forsket meg frem til at denne faktisk kan dra et potesielt terningkast tre opp til en firer. Det er som en maske som bare sier «ro deg ned» til hele ansiktet mitt.

Jeg har ikke brukt så mye leppestift i mitt liv, og har det fortsatt sånn at jeg ikke tenker på noe annet enn «her kommer en vandrende rød leppestift» hvis jeg går med sterk farge. Men Max Factor Velvet Matte i fargen 05 Nude har blitt en skikkelig favoritt. Jeg synes ikke det ser ut som jeg har på leppestift når jeg har den på, det ser bare ut som jeg naturlig har den perfekte leppefargen til resten av ansiktet mitt. Og med andre leppestifter kan det fort se litt tørt ut, synes jeg, det er derfor jeg stort sett har holdt meg til lipgloss fra den dagen Juicy Tubes traff livet mitt. Men denne leppestiften blir aldri tørr, selv om den er matt. Veit hva han driver med, han Max.

Nå kjenner jeg litt på at jeg nesten ikke har lyst til å dele disse favorittproduktene med alle, likevel, det er jo som små hemmeligheter jeg har oppdaget for meg selv. Jeg synes jeg hører en liten mørk stemme baki der som sier at det blir kjedelig hvis alle nå skal komme med den samme perfekte rougen og leppefargen. Men jeg byr på den, jeg. Så raus og god, der har du meg.