Nora Angeltveit

10 ting du kan bruke kokosolje til!

25. september 2017   |   Kommentarer

Det er en stund siden jeg oppdaget denne fantastiske oljen og fikk tipset om at den kunne brukes til mye mer enn bare matlaging.

Hvis du aldri har kjøpt kokosolje før og skal teste den ut som hudpleieprodukt, ville jeg valgt uraffinert olje som extra virgin –  denne kan du bruke både for hår, hodebunn, samt huden generelt.

Kokosolje er fortsatt en av mest populære skjønnhetstrendene – ikke så rart kanskje – den kan brukes til 10 forskjellige ting, og sikkert mer!

Du kan bruke den til blant annet:

  1. Ekstra næring i smoothien! Jeg tar alltid en spiseskje med kokosolje i smoothien min, det gjør at smoothien smaker bedre, og er den enkleste måter å få i seg den sunne oljen. Nå som høsten kommer er det viktig å smøre kroppen fra innsiden.
  2. Om sommeren bruker jeg oljen på stranden. Den inneholder naturlig solfaktor, men selvfølgelig anbefaler jeg høy solfaktor kjøpt på apotek. Du kan for eksempel blande oljen inn i solkremen for å gi huden mer fukt.
  3. Jeg elsker lukten av kokos, den minner meg om sommer! Jeg bruker den rett og slett som en duft på kroppen. Smør inn litt olje på overkroppen som armer og bryst, eller tørre legger.
  4. Kokosolje er en god base for å lage naturlige kroppsskrubber! Bland oljen med for eks sukker og skrubb huden i dusjen for å få en silkemyk hud.
  5. Bruk oljen som leppepomade. På natten bruker jeg kokosolje og Eight hour cream fra Elizabeth Arden. Begge er helt rå på fukt. La de virke over natten og våkn opp med de mykeste leppene ever!
  6. Bruk kokosolje til å fjerne sminke! Dette trikset lærte jeg av min mor – hun brukte det i sin studentperiode da hun ikke hadde råd til dyre kosmetikkprodukter. Oljen er også veldig bra pleie for vippene dine!
  7. Hvis du blir solbrent kan du bruke enten aloe vera eller kokosolje til å avkjøle huden og få en lindrende effekt.
  8. Hårmaske og tørr hodebunn! Masser oljen direkte inn i hodebunnen, og sov med kuren på natten. Skyll godt ut neste dag. Dette gjør underverker hvis du har tørr hodebunn.
  9. Kokosolje i håret! Smør litt kokosolje inn i fuktet hår og masser den inn slitte hårtupper. Dette gir både fukt og glans.
  10. Istedenfor å bruke barberingskrem, kan du benytte deg av kokosolje. Den motvirker i tillegg irritasjon etter barbering.